Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğan Hasol İmza Günü

Doğan Hasol İmza Günü

yapi.com.tr

Buluşmalar

Doğan Hasol İmza Günü
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Kasım 2007 15:00
BİTİŞ TARİHİ: 1 Kasım 2007 16:00
YER: Uluslararası Yapı 2007 İzmir Fuarı Kültür Park Fuar Alanı, Salon 2 Giriş Fuayesi, YEM Kitabevi
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 219 39 39 / 463 66 25 E: info@yemetkinlik.com
+ Ajandama Ekle

luslararası Yapı 2007 İzmir Fuarı Etkinlikleri kapsamında ünlü mimar Doğan Hasol okurları ile buluşacak. Doğan Hasol 1 Kasım 2007 Perşembe günü saat 15.00-16.00 arasında YEM Kitabevi’nde tüm kitaplarını imzalayacak.

Doğan Hasol
1937’de doğdu. 1956’da Galatasaray Lisesi’ni ve 1961’de İTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. 1961’de Mimarlık ve Sanat dergisini çıkaran gruba katıldı. İTÜ’deki asistanlığının yanı sıra Mimarlar Odası’nın dergisi Mimarlık’ın yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Mimarlar Odası yönetim kurullarında çeşitli görevler üstlendi. 1968’de bir grup arkadaşıyla birlikte yapı alanında bir bilgi merkezi olan Yapı-Endüstri Merkezi’nin kuruluşunu gerçekleştirdi. Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği (UICB)’nin iki kez başkanlığına, daha sonra da onur üyeliğine seçildi.

Kimi mimari proje yarışmalarında ödül ve mansiyonlar kazandı, kimilerinde de jüri üyeliği yaptı. Eşi Hayzuran Hasol’la birlikte, Mimarlar Odası’nın 1990 Ulusal Mimarlık Ödülü’nü yapı dalında kazandı. Serbest mimarlık çalışmalarını eşi ve kızıyla birlikte kurdukları Has Mimarlık grubu içinde sürdürüyor.

Doğan Hasol, mimariyle ilgilenen herkesin başvuru kitabı olan Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü’nün yazarıdır. Bu sözlüğün yanında İngilizce-Fransızca-Türkçe Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü’nü hazırlamış, İngilizce-Fransızca bir mimarlık sözlüğü de Fransa’da yayımlandı.

Hasol’un, çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış yazılarının bir bölümünü derlediği Yağma Var!, Her Şeyin Mimarı Var, Mimari İzlenimler ve Galatasaray’da Düşler-Gerçekler adlı kitapları bulunuyor, ayrıca 1973’ten bu yana Yapı-Endüstri Merkezi adına Yapı dergisini çıkarıyor.

Kendisine İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nce “Onursal Doktor” unvanı, Mimarlar Odası’nca Mesleğe Katkı Başarı Ödülü, Beykent Üniversitesi’nce de mimarlık dalında Onur Ödülü verilmiştir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/dogan-hasol-imza-gunu_57055.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!