Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Doğan Hasol İmza Günü

Doğan Kuban Konferansı; "Osmanlı Anıtsal Mimarisinin Evrensel Konumu"

Doğan Kuban Konferansı; "Osmanlı Anıtsal Mimarisinin Evrensel Konumu"

yapi.com.tr

Toplantılar

Doğan Kuban Konferansı; "Osmanlı Anıtsal Mimarisinin Evrensel Konumu"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 2 Kasım 2007 18:00
BİTİŞ TARİHİ: 2 Kasım 2007
YER: İzmir Sanat, Kültürpark 26 Ağustos Kapısı, İzmir
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 219 39 39 / 463 66 25 E: info@yemetkinlik.com
+ Ajandama Ekle

apı-Endüstri Merkezi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Uluslararası Yapı 2007 İzmir Fuarı'nda Doğan Kuban'ı ağırlacak. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli mimarlık tarihçilerinden Doğan Kuban, Uluslararası Yapı 2007 İzmir Fuarı Etkinlikleri kapsamında "Osmanlı Anıtsal Mimarisinin Evrensel Konumu" başlıklı bir konferans verecek.

Doğan Kuban, saat 18.00'de başlayacak olan konferanstan önce YEM Yayın’dan çıkan “Osmanlı Mimarisi” kitabını imzalayacak.

Doğan Kuban
1926 yılında Paris’te doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 1949 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Mimarlık Tarihi kürsüsüne asistan oldu. Tezini Türk Barok mimarisi üzerinde yapan Kuban, 1954-55’de İtalya’da Rönesans mimarisi üzerine çalışarak “Osmanlı Mimarisi’nde iç Mekan Teşekkülü ve Rönesans’la bir Mukayese” adlı çalışmasıyla doçent oldu. 1962-63’te Fullbright bursuyla Amerika’da Michigan Üniversitesi İslam Sanatı bölümünde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1963-64 yılında Harvard Fellow’u olarak Washington’da Dumbarton Oaks Bizans Araştırmaları Merkezi’nde Anadolu Bizans Mimarisi üzerine çalıştı. 1965’te “Anadolu Türk Mimarisinin Kaynak ve Sorunları” adlı kitabıyla profesör oldu. Kuban, 1967’den sonra Michigan ve Minnesota Üniversitelerinde İslam Sanatı ve Mimarisi, 1980-81’de M.I.T’.’de misafir Ağa Han profesörü olarak İslam Mimarisi Tarihi dersleri verdi. 1965-75 yıllarında Harvard Üniversitesi’nin sponsorluğunu üstlendiği İstanbul’da Kalenderhane Camisi kazısı ve restorasyonunda (Prof. L. Striker’le birlikte) direktör olarak çalıştı. Kalenderhane, Tahtakale Hamamı, Kazakistan’da Yesevi Türbesi, Türkmenistan’da Merv kentinde Sultan Sancar Türbesi restorasyonlarının danışmanı olarak çalıştı. İstanbul, İzmir, Gaziantep, İznik, Kastamonu, Sivas ve Erzurum kentleri tarihi çevre koruma rapor ve projelerini yaptı. 1975’te Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Enstitüsü’nü kurdu ve başkanlığını yürüttü. İ.T.Ü.’de Mimarlık Tarihi ve Restorasyon kürsüleri başkanlığı (1958-93) ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı yaptı (1974-77).

1978-83 arasında Ağa Han Mimarlık Ödülü yürütme komitesinde çalıştı. 1968-83 yılları arasında Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu üyesi (1981-83’te başkan yardımcısı) oldu. 1993’te emekli olan Kuban, Kültür Bakanlığı, Mimarlar Odası ve Tübitak Hizmet ödülleri aldı. 1994 yılında American Institute of Architects’e yabancı şeref üyesi seçildi. Kuban, “Sinan’ın Sanatı ve Selimiye” (1997) adlı kitabı ile Aydın Doğan Ödülü aldı. Kuban, ‹zmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ya danışmanlık yaptı. TÜBA şeref üyesidir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/dogan-kuban-konferansi-osmanli-anitsal-mimarisinin-evrensel-konumu_57054.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!