Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

EKODesign 2013 "Sürdürülebilirliğin Boyutları"nı Masaya Yatıracak

EKODesign, 6. yılında “Sürdürülebilirliğin Boyutları” başlığı altında kavramı çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutlarıyla ele alarak; kentten ürüne tasarım, iş modelleri ve iletişim kapsamında birbirinden beslenen farklı disiplinleri bir araya getiriyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

EKODesign 2013 "Sürdürülebilirliğin Boyutları"nı Masaya Yatıracak
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Nisan 2013 09:00
BİTİŞ TARİHİ: 16 Nisan 2013 16:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)

ANA SPONSORLAR:

Geberit , Vaillant , Siemens Ev Aletleri

SPONSORLAR:

Viko , Ytong

DESTEKLEYENLER:

Sponsor: Dyson Airblade

Destekleyen Kurumlar: Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, Urban Land Institute

+ Ajandama Ekle

Geçtiğimiz beş yıl boyunca birçok farklı konuyu ele alarak bütünleşik yaklaşım kavramını benimseyen, tam da bu nedenle "Yapı'nın Yeşil Zirvesi" olarak başlayıp "Tasarımın Yeşil Zirvesi" olarak yoluna devam eden EKODesign, farklı ölçek ve uzmanlık alanlarıyla “sürdürülebilirlik” temasını fiziksel çevrenin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla sektör paydaşlarına sumaya devam ediyor.

Bugüne kadar 1500'e yakın izleyici ile Türkiye'den ve dünyadan alanlarında uzman 57 konuşmacıyı YEM'de buluşturan EKODesign Konferansı, 6. yılında sürdürülebilirlik kavramını çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutlarıyla ele alıyor; tasarım, iş modeli ve iletişim kapsamında birbirinden beslenen farklı disiplinleri bir araya getirmeyi hedefliyor.

Kamusal alanlar, yapılar ve enstalasyonlarıyla sürdürülebilirlik odaklı projeler üreten Hollanda merkezli Zones Urbaines Sensibles | ZUS'un kurucu direktörü Kristian Koreman, konferansın ilk anahtar konuşmacısı olarak programda yer alıyor.

Anahtar konuşmacılardan bir diğeri de, web pazarlama, internet girişimleri ve yeni medya akımı konularında uzman bir isim olan Robin Good. "21. Yüzyıl Şirketleri için Sürdürülebilir İletişimin Geleceği" başlıklı sunumunda Good, iletişim kanalları aracılığıyla sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir iletişim yönetiminde yenilikçi yaklaşımların benimsenmesini masaya yatıracak.

Mimarlık, proje geliştirme, iletişim ve kalkınmaya yönelik ekonomik ve kavramsal yaklaşımlarının farklı uzmanlar aracılığıyla irdeleneceği EKODesign 2013 Konferansı, tüm bu faktörleri dikkate alan bütünleşik kent modeli örneğiyle kamu ve özel sektöre ışık tutmayı amaçlıyor. İsveç hükümetinin girişimiyle Swedish Enterprise işbirliğinde oluşturulan, Businees Sweden tarafından yönetilen ve denetlenen SymbioCity yaklaşımı da Bu bağlamda sunulan örnekler arasında yer alacak. SymbioCity Kıdemli Danışmanı ve Tengbom Architects ortağı Stellan Fryxell; mimarlık, tasarım, enerji, ulaşım, atık, su yönetimi, iletişim ve bilgi konularını kentsel gelişim ve planlama modeline entegre eden SymbioCity'yi aktarmak üzere EKODesign'da sahne alacak.

EKODesign Konferansı, anahtar konuşmaların haricinde 'söyleşi' formatını ile içeriğini daha da zenginleştirerek, farklı disiplinlerden gelen uzmanların, görüşlerini paylaşmasını hedefliyor. EKODesign 2013'ün ana sponsorları "Moderatör Soruyor! Sürdürülebilirleştiremediklerimizden misiniz?” oturumunda bir araya gelerek; ürün tasarımı, servis ağı, kurumsal sosyal sorumluluk ve sektörde öncülük teşkil eden vaka etüdleriyle, kendi iş modellerinde sürdürülebilirlik kavramının sürece nasıl entegre edildiğinin altı çizecekler.

Konferanstaki ikinci söyleşi oturumunda, UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Direktörü Simona Marinescu ve Pramex International Türkiye Temsilcisi Dr. Rıza Kadılar, moderatörün, şirketlerde düşük karbonlu ekonomi ve kalkınma dönemi konusunda kendilerine yönelteceği soruları yanıtlayacak.

Sürdürülebilirliğin kavramsal olarak tüketilmesine eleştirel bir bakış getirecek olan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşen Ciravoğlu ise, söyleşi dizisinin son bölümünde söz alacak.  

Finans, ekonomi, yeşil girişimcilik, toplumsal gelişim ve farkındalık alanlarında aktif olarak çalışan Yeşilist Kurucu Yöneticisi ve Climate Türkiye Temsilcisi Ergem Şenyuva, EKODesign Konferansı 2013’ün moderatörü olarak yönelteceği sorularla "Sürdürülebilirliğin Boyutları"nın tartışmaya açılmasını sağlayacak.

Bu yıl içeriğini müzikle renklendiren EKODesign Konferansı, Hediye Güven ve Orkestrası’nın performansına ev sahipliği yapacak.

Konferans programı için ilerleyiniz >>>>>

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ekodesign-2013-surdurulebilirligin-boyutlarini-masaya-yatiracak_105228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!