Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ekolojik Kentler Dünya Zirvesi İstanbul'da

İstanbul, 13-15 Aralık tarihleri arasında 8. Uluslararası Ecocity Konferansı”na ev sahipliği yapacak. Etkinlik Ecocity Builders, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Parantez International tarafından düzenleniyor. “Ecocities, Rebuilding Cities in Balance with Nature / Şehirlerin Doğa ile Denge içerisinde Yeniden İnşası” isimli kitabın yazarı Richard

yapi.com.tr

Toplantılar

Ekolojik Kentler Dünya Zirvesi İstanbul'da
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 13 Aralık 2009
BİTİŞ TARİHİ: 15 Aralık 2009
YER: Cevahir Kongre Merkezi, Şişli, İstanbul
DÜZENLEYEN: Ecocity Builders, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Parantez International
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 347 31 64 F: (212) 212 02 04
+ Ajandama Ekle

stanbul, 13-15 Aralık tarihleri arasında 8. Uluslararası Ecocity Konferansı”na ev sahipliği yapacak. Etkinlik Ecocity Builders, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Parantez International tarafından düzenleniyor.

“Ecocities, Rebuilding Cities in Balance with Nature / Şehirlerin Doğa ile Denge içerisinde Yeniden İnşası” isimli kitabın yazarı  Richard Register’ın konuşmacı olarak katılacağı toplantı mimarları, şehir plancılarını ve tasarımcıları, karar vericileri, yeşil iş sahiplerini, siyasetçileri ve sivil toplum önderlerini bir araya getirecek.

Dünya genelindeki ekoşehir projelerininin performanslarının değerlendirmesine yarayacak olan uluslararası kabul görmüş ilke ve ölçülerin katılımcılar tarafından belirlenmesi çalışmasının da başlayacağı toplantıda ekoşehirlerin proje temsilcileri de, kendi ekoşehir modellerini ve bununla ilgili ilke ve ölçüleri anlatacaklar.

Ayrıca etkinlik kapsamında ayrıca dört saatlik bir özel toplantı olan “The Ecocity Challenge” da  gerçekleştirileceği bildirildi.

Konferansın destekleyicileri arasında Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği, İç Anadolu Belediyeler Birliği, REC Türkiye, İMSAD, İSKİD, ÇEVKO, ÇEDBİK, TÜKÇEV, Türk Teknoloji Geliştirme Vakfı, TÜBİTAK, yer alıyor.

Register’e göre…

Aynı zamanda Ecocity Builders Başkanı olan Richard Register, günümüzde acil çözüm bekleyen sosyal ve çevresel sorunlarımızın çoğunun, şehirlerin gelişigüzel yayılmasının önüne geçilerek, şehirlerin araçlar yerine insanlar için yeniden tasarlanması, yeniden inşa edilmesi ve doğanın yeniden canlandırılması yoluyla çözülebileceğine inanıyor.
Register’e göre, “Asıl mesele, şehirlerin tasarımını, arzu ettiğiniz veya ihtiyacınız olan şeyler için sizi araç kullanarak daha ötelere gitmek zorunda bırakacak şekilde değil, bu isteklerinizi veya ihtiyaçlarınızı hemen köşe başında bulmanıza imkan verecek şekilde yapmak” olarak tanımlanabilir.

Etkinliğin programına ulaşmak için lütfen ilerleyiniz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ekolojik-kentler-dunya-zirvesi-istanbulda_74194.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!