Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Frida Kahlo ve Diego Rivera Pera Müzesi'nde

Meksika kültürüne damga vuran 20. yüzyılın efsane çifti Frida Kahlo - Diego Rivera'nın yapıtları Pera Müzesi'nde olacak. "Gelman Koleksiyonu'ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera" başlığını taşıyan sergi, Türkiyeli sanatseverleri bu sıra dışı yaşamlarıyla merak uyandıran çift ile ilk kez buluşturacak.

yapi.com.tr

Sergiler

Frida Kahlo ve Diego Rivera Pera Müzesi'nde
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Aralık 2010
BİTİŞ TARİHİ: 20 Mart 2010
YER: Pera Müzesi, Beyoğlu, İstanbul
DÜZENLEYEN: Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi tarafından, Meksika Ulusal Güzel Sanatlar Enstitüsü (INBA) ile Ankara Meksika Büyükelçiliği işbirliğinde ve İstanbul Meksika Fahri Konsolosluğu desteğiyle.
DİĞER BİLGİLER: A: Meşrutiyet Caddesi No.65 34443 Tepebaşı, Beyoğlu - İstanbul T: (212) 334 99 00 F: (212) 245 95 11 info@peramuzesi.org.tr
+ Ajandama Ekle

B> Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi 2011 yılına, 20. yüzyıl sanatının en çarpıcı figürlerinden Frida Kahlo ve Diego Rivera ile giriyor. “Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” başlığını taşıyan sergi, Türkiyeli sanatseverleri bu sıra dışı çift ile ilk kez buluşturuyor.

Yapıtları kadar özgün karakterleri, yaşam öyküleri ve merak uyandıran birliktelikleriyle her dönemde mercek altındaki Frida Kahlo ve Diego Rivera’nın eserleri, Meksika Ulusal Güzel Sanatlar Enstitüsü (INBA) ile Ankara Meksika Büyükelçiliği işbirliğinde ve İstanbul Meksika Fahri Konsolosluğu desteğiyle Türkiye’ye geliyor.

Vergel Vakfı tarafından yönetilen Jacques ve Natasha Gelman koleksiyonunda yer alan, Meksika’nın ulusal kültür varlıkları envanterine kayıtlı 40 yapıt, çiftin en önemli eserlerinden oluşuyor. Örneğin Frida Kahlo’nun resimleri, bu yıl içinde Berlin ve Viyana'da gerçekleştirilen ve yüz binlerce sanatsever tarafından ziyaret edilen “Frida Kahlo – Retrospektif” sergilerinde yer alan eserler… Dev boyutlu duvar resimlerinin ustası Diego Rivera ise, bu sergide birbirinden ilginç tuval resimleriyle yer alıyor.

Serginin küratörlüğünü, Berlin ve İstanbul’da yaşayan ve Latin Amerika sanatı üzerine çalışmalarını sürdüren sanat tarihçisi Dr. Helga Prignitz-Poda üstleniyor.

“Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” sergisi, 23 Aralık 2010 – 20 Mart 2011 tarihleri arasında Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde görülebilir.


Sergiye Paralel Etkinlikler

Sergiye paralel olarak bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bunlar ilki, “Viva la Revolución! Meksika Devrimi Üzerine Filmler” adını taşıyan ve 14 – 30 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek film programı olacak.

Etkinlikler dizisine eklemlenecek iki önemli söyleşi de bulunuyor. 22 Ocak 2011 Cumartesi günü, Meksikalı sanatçılar üzerine birçok kitabı bulunan Salomon Grimberg “Frida Kahlo: Bir Hayatın Portresi” başlıklı bir konuşma yapacak. 19 Şubat Cumartesi ise Frida Kahlo’nun kız kardeşi Christina Kahlo’nun torunu, fotoğraf sanatçısı Cristina Kahlo söyleşi için İstanbul’a gelecek.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/frida-kahlo-ve-diego-rivera-pera-muzesinde_84806.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!