Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Grafist 19 : 19. İstanbul Grafik Tasarım Günleri

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen Grafist 19 : 19. İstanbul Grafik Tasarım Günleri, 13 Nisan - 10 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşiyor

yapi.com.tr

Buluşmalar

Grafist 19 : 19. İstanbul Grafik Tasarım Günleri
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 13 Nisan 2015
BİTİŞ TARİHİ: 10 Mayıs 2015
YER: MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu, Fındıklı
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü

DİĞER BİLGİLER:

A: Meclisi Mebusan Caddesi No.24 Fındıklı, İstanbul

+ Ajandama Ekle

Atölye çalışması ve sunumlar, sergi ve seminerlerden oluşan Grafist 19: 19. İstanbul Grafik Tasarım Günleri'ne, bu yıl konuk tasarımcı olarak Peter Brugger, Farhad Fozouni, Umut Südüak ve Andreas Uebele katılıyor.

Buluşmanın ilk günü (13 Nisan), "Grafik Tasarımda İllüstrasyon" ve konuk tasarımcıların işlerinin yer aldığı sergi açılışları ile renklenecek. Sergiler, 10 Mayıs'a dek açık kalacak. 

18 Nisan'da ise yine konuk tasarımcıların katılımıyla gerçekleşecek olan Grafist 19 seminerini ajandalarınıza not etmeyi unutmayın...


PROGRAM:

13 Nisan 2015, Pazartesi
10:30 Atölye Çalışmaları Açılışı
MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu

11:00 Atölye Çalışmalarının 1. Günü
MSGSÜ Grafik Tasarım Bölümü Atölyeleri

16:30 Sergi Açılışı
Grafik Tasarımda İllüstrasyon
MSGSÜ Grafik Tasarım Bölümü Öğrenci Çalışmaları
MSGSÜ Grafik Tasarım Bölümü koridoru

17:00 Sergi Açılışı
Peter Brugger, Farhad Fozouni, Umut Südüak, Andreas Uebele
MSGSÜ Osman Hamdi Bey Salonu

14 Nisan 2015, Salı
Atölye Çalışmalarının 2. Günü

15 Nisan 2015, Çarşamba
Atölye Çalışmalarının 3. Günü

16 Nisan 2015, Perşembe
Atölye Çalışmalarının son günü
Çalışmalar 16:00’da teslim edilecektir.

18 Nisan 2015, Cumartesi
09:30 Seminer
Peter Brugger, Farhad Fozouni, Umut Südüak, Andreas Uebele
MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu

14:00 Atölye Çalışmaları Sunumu
Peter Brugger, Farhad Fozouni, Umut Südüak, Andreas Uebele
MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu


BİYOGRAFİLER:

Andreas Uebele
Stuttgart’ta yaşayan grafik tasarımcı ve akademisyen.

1960’da doğan Andreas Uebele, Stuttgart Üniversitesi’nde mimari ve şehir planlaması, Stuttgart Sanat ve Tasarım Akademisi’nde sanat eğitimi aldı. 1996’da Stuttgart’ta kendi görsel iletişim ajansını kurdu. 1998 yılından bu yana Düsseldorf Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nde iletişim tasarımı profesörüdür. Aynı yıl Forum Tipographie’nin üyesi oldu. Andreas Uebele, 2002 yılından bu yana New York Tipografi Yönetmenleri Klubü (TDCNY)  üyesidir. 2007 yılından bu yana Alliance Graphique Internationale (AGI) ve 2009 yılından bu yana da Alman İletişim Tasarımcıları Derneği (BDG) üyesidir.

Adidas için iç mekan tasarımı, foto: © brigida gonzález


Farhad Fozouni
Tahran’da yaşayan grafik tasarımcı.

1978’te Tahran (İran)’da doğmuştur ve halen orada yaşamaktadır. Fozouni, Tahran’da 2006 yılında kurduğu grafik tasarım ofisi Stüdyo Tahran’ın sanat yönetmenidir. Art Tomorrow, Tasvir Nameh, 77 ve Haal Magazine gibi çeşitli kültürel dergilerin yazı işleri kurullarında yer almakta ve sanat yönetmenliğini yürütmektedir. Grafik tasarımları birçok uluslararası sergide yer aldı. Bunlar arasında; Grafik Tasarım: Şimdi Yapımda (Walker Sanat Merkezi, Minneapolis, 2011) ve Altın Arı – 9ncu Moskova Uluslararası Grafik Tasarım Bienali (2010) sayılabilir. Fozouni’nin işleri en son 2014 Geleceği Hatırlamak: Devrim Sonrası İran Sanatı (Brunei Galerisi, SOAS, Londra, 2014) ve Sehnsucht Persien (Rietberg Müzesi, Zürih, 2013)’de gerçekleşen sergilerde yer aldı. 2012-2014 yılları arasında Alman Akademik Değişim Hizmeti (DAAD)’nden burs aldı. Fozouni’nin kişisel sergisi Şok Sonrası Şiir (Fridericianum, Kassel, 2014) sanatçının ilk büyük çaplı kurumsal sergisiydi.


Fozouni’nin afiş çalışmalarından


Peter Brugger
İstanbul’da yaşayan grafik tasarımcı ve yazı karakteri tasarımcısı.

Bir matbaada çıraklık dönemini tamamladı. İsviçre’deki Basel Tasarım Okulu’nda Görsel İletişim Bölümü’nde eğitim aldı. Almanya’da Pforzheim Üniversitesi, Tasarım Okulu’nda, Kanada’da DAAD bursu alarak devam ettiği Nova Scotia Sanat Koleji’nde ve Design Halifax’da eğitimini sürdürdü. Volcano Type adlı font markasının lisansında olan Gringo ve Matryoshka yazı karakteri ailelerini tasarladı. Peter Brugger’in aldığı bir çok ödülün arasında Type Directors Club New York, Red Dot Ödülü ve Stiftung Buchkunst sayılabilir.

Goethe Enstitüsü tarafından organize edilen Almanya’da İletişim Tasarımı, New York Tipografi Yönetmenleri Klubü (TDCNY) tarafından düzenlenen çeşitli sergiler, Offenbach’daki Klingspor Müzesi’nde gerçekleşen Schrift in Form, Gutenberg Müzesi, Mainz ve Bauhaus Arşivi, Berlin’de gerçekleşen On-TYPE: Tipografi Üzerine Metinler gibi dünya çapında çeşitli sergilerde işleri gösterildi.

Stuttgart Sanat ve Tasarım Akademisi’nde tipografi ve yazıtipi tasarımı dersleri verdi. Tasarım pratiğinin yanı sıra çeşitli tasarım kurumlarında ders vermekte ve atölye çalışmaları yürütmektedir. Son 10 yılda, Slanted Dergisi için Wim Crouwel, John Boardley (Tipografiyi Seviyorum), Esen Karol, Marc Kappeler ve Markus Reichenbach (Moiré), Hans Gremmen gibi sanatçılarla röportajlar yaptı. Slanted 24 Dergisi’nin İstanbul sayısının ortak editörlüğünü yürüttü.

Brugger’in Norm isimli çalışması


Umut Südüak
İstanbul’da yaşayan grafik tasarımcı ve akademisyen.

1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Gu¨zel Sanatlar Faku¨ltesi, Grafik Tasarım Bölu¨mu¨’nde lisans eğitimini, 2000 yılında Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Okulu’nda iletişim tasarımı u¨zerine yu¨ksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul’da serbest tasarımcı ve Mimar Sinan Üniversitesi Gu¨zel Sanatlar Faku¨ltesi, Grafik Tasarım Bölu¨mu¨’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Tasarımcı, bugu¨ne kadar birçok ulusal ve uluslararası ödu¨l aldı, atölye calışmaları yönetti, seminerlere katıldı ve seçici kurul u¨yelikleri yaptı. 2012’den beri Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) başkanlık görevini sürdürmektedir.

Südüak’ın 27 Nisan Dünya Grafik Tasarım Günü için afiş çalışması

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/grafist-19--19-istanbul-grafik-tasarim-gunleri_129273.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!