Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Hüsamettin Koçan’dan 7 Sergi 1 Arada

‘Körler İçin Resimler’den ‘Şamanın Gizemi’ne, ‘Kırılgan Yüzler’den ‘Ahşap Yüzler’e, Hüsamettin Koçan’ın 7 ayrı başlık altında biraraya getirdiği sergi

NTV-MSNBC

Sergiler

Hüsamettin Koçan’dan 7 Sergi 1 Arada
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 22 Mart 2005
BİTİŞ TARİHİ: 7 Nisan 2005
+ Ajandama Ekle

Körler İçin Resimler’den ‘Şamanın Gizemi’ne, ‘Kırılgan Yüzler’den ‘Ahşap Yüzler’e, Hüsamettin Koçan’ın 7 ayrı başlık altında biraraya getirdiği sergiler bütünü, Galeri Artist’te sergileniyor.

Galeri Artist, salonlarını Hüsamettin Koçan’ın yedi ayrı sergisine açtı. 7 Nisan 2005’e kadar izlenebilecek olan ‘Hüsamettin Koçan’dan Yedi Sergi Bir Selamlama’ sergisi, sanatçının ‘Körler için Resimler’, ‘Şamanın Gizemi’, 125 Sanatçı İçin Methiye, ‘Kırılgan Yüzler’, ‘Ahşap Yüzler’, ‘Referanslar’ ve ‘Baksı Düzenlemesi’ başlıklı yedi ayrı çalışmasından oluşuyor.

Yaklaşık 250 eserden oluşan çalışmalar bütününde yapıtların her biri kendi başlıkları içerisinde bağımsız yolculuğunu sürdürürken, aynı zamanda ortak bir tematik ve biçimsel bağ ilişkisiyle sergide yer alıyor.

Beyaz resimlerden oluşan ‘Körler için Resimler’ serisi “bir arka öykü” olarak adlandırılabilecek yapıtlar eşliğinde arınmayı gündeme getirirken, ‘Şamanın Gizemi’ serisi yolculuğun renkli versiyonlarını sunuyor. Koçan, ‘Kırılgan Yüzler’de mitoloji ve güncel çağrışımlarla hayal ve gerçek arasında yürüyen insan suratlarını tuvaline taşırken, ‘Ahşap Yüzler’de, ahşap baskı tekniğiyle kırılgan yüzlere renkli göndermeler yapıyor.

Koçan’ın bu sergide ‘Baksı Düzenlemesi’ başlığıyla yer alan çalışmaları Baksı Müzesi’nin ilk etabının açılışı ve 2005’in ilk günlerinde kurulan Baksı Kültür Sanat Vakfı üzerine, video enstelasyon ve fotoğraflarla aynı zamanda belgesel bir nitelik taşıyor.

Sanatçının “125 Sanatçı için Methiye” adını verdiği çalışmaları ise, sanatçının Baksı Müzesi’ni desteklemek üzere Proje 4L Güncel Sanat Müzesi’nde açılan destek sergisine katılan 125 sanatçıya ithaf ettiği yapıtlardan oluşuyor.

‘Hüsamettin Koçan’dan Yedi Sergi Bir Selamlama’ başlıklı serginin geliri Baksı Kültür Sanat Vakfı’na aktarılacak.

Sergi hafta içi her gün 09.30-19.00, pazar günleri 10:00-18:00 arasında ziyaret edilebilir.

GALERİ ARTİST
Ayazma Cad. No: 4
Fulya-Beşiktaş
Tel: 0212 227 68 52
Fax: 0212 258 09 32

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/husamettin-kocandan-7-sergi-1-arada_24491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!