Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İzmir'de, 80'li yıllardan Günümüze, Konut ve Mimarlık Kültürü

İzmir Serbest Mimarlar Derneği (SMD), “İzmir’de 80’li yıllardan günümüze, konut ve mimarlık kültürü” başlıklı bir konferans düzenliyor. Konferans, 29 – 30 Kasım 2008 tarihleri arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

"İzmir'de, 80'li yıllardan Günümüze, Konut ve Mimarlık Kültürü
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 29 Kasım 2008
BİTİŞ TARİHİ: 30 Kasım 2008
YER: Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Alsancak, İsmir
DÜZENLEYEN: İzmir Serbest Mimarlar Derneği (SMD)
DİĞER BİLGİLER: T: (232) 463 16 30 F: (232) 463 10 57
+ Ajandama Ekle

BR>
30 Kasım Pazar

10.00 -12.00 PANEL 3:KONUT FİNANSMANI VE YATIRIMCI MODELİ

PANEL BAŞKANI: YİĞİT GÜLÖKSÜZ

10.00- 10.30 1.Konuşmacı: SOYAK –İRFAN BOZOK

İnşaat şirketlerinin bakışı: Sunum, 1-Dünya da ve Türkiye’deki konut finansmanı modelleri ve gayrimenkulün önemi .
Türkiye de konut finansmanı modellerinin tarihsel gelisimi ve yasal düzenlenmelerin getirdiği değişimler / gelişimler .
Tüketici tercihlerindeki değişimler çağdaş yaşam koşulları ve gelişen konut finansmanı yöntemlerinin ve diğer sosyal dinamiklerin mimari tasarım üzerindeki etkileri . 

10.30 -11.00 2. Konuşmacı: EMRE AROLAT

Çılgın Sermaye’nin Bir Yandan Mağrur, Öte Yandan Hayli Heveskar Ama Bir O kadar da Acemi Mecrasında Özgün Bir Yerleşme Denemesi. Folkart Narlıdere Konutları: Sunum, Birbirleriyle koşut olmayan, hatta zaman zaman bir aradalıkları kolay kolay anlaşılamayan pek çok yönelimin bir arada varolabildiği bağlamda okunaklılaşan verileri ve bu ölçütlerin koşulladığı spesifik durum üzerinden Folkart Narlıdere Konutları’nın tasarım özelliklerinin anlatılması.

11.00 -11.30 3. Konuşmacı: REMAXNET-ERDAL SEVİNÇ 

Gayrimenkul Firmasının Bakışı: Sunum, Konut alanında emlak, rant değerleri, pazarlama konularının tartışılmasını hedeflemektedir.

11.30 -12.00 Sorular ve tartışma süresi

12.00- 13.30 Yemek Arası

13.30- 15.40 PANEL 4: KONUT TASARIMI ve İNSAN İLİŞKİLERİ 

PANEL BAŞKANI: ALİ CENGİZKAN

13.30 -14.00 1.Konuşmacı: ADİLE ARSLAN AVAR

Konutta Markalaşma: Konutta değişim ve kullanım değerinden daha fazlası

Bu sunuşta, konutta markalaşma olgusu, konut üretimi ve tüketimi bağlamında tartışılacaktır. Konut üretimi ve tüketimi sürecinde markalaşma, bir yandan konutun bir değişim nesnesi olarak üretilmesi, diğer yandan da kullanıcının kendisini toplumsal mekanda ayrımlaştıracağı bir araç olarak almasına işaret eder –ki, bu da, kullanıcının sadece konut satın almadığı anlamına gelir.  Üretim boyutunda,  değişim değeri aracılığıyla konut üreticisinin sermaye birikimi; tüketim boyutunda ise, tüketici/kullanıcının konutu (kullanım değeri) aracılığıyla bir farklılık, ve dolayısıyla sosyal ve sembolik sermaye biriktirmesi söz konusudur.  Böylece günümüzde konut, hem toplumsal yaşamda konut aracılığıyla kurulan temsiller nedeniyle ayrıcalıklı bir kültürel/sembolik sermaye ögesi, hem de toplumsal gruplar arasındaki farklılıkları ve eşitsizlikleri yeniden üreten bir araç haline gelir.

Akademisyen Sosyologun bakışı: Sunum, Konut ve Kullanıcısı arasındaki ilişki biçiminin çeşitliliğini, marka kavramının konuttaki yerini irdeleyecektir.
 
14.00 -14.202. Konuşmacı: ZEHRA ERSOY

Nitelikli Konut Tasarımı İçin Temel Başvuru Kaynağı: “Konut-Kültür Araştırmaları”

Sunum, Konut tasarımında bireysel tercihler ile kültürel farklılıkları doğru saptayabilmek ve kullanışlı öneriler geliştirebilmek için, mekan kullanım alışkanlıkları ile davranış kalıplarının çalışıldığı konut-kültür araştırmaları önemli referans kaynakları olmaktadır. Bu bildiri çerçevesinde, konut tasarım alanının kültür araştırmalarıyla daha verimli işbirliği yapması gerektiği düşüncesiyle, İzmir özelinde yapılmış çalışmaların panoramik bir çerçeve içinde değerlendirilmesi ve gelecek için yararlı olabilecek açılımlara değinilmesi düşünülmektedir.   

14.20- 14.40 3. Konuşmacı: ŞEBNEM YÜCEL
          
Otobanın Getirdiği Lüks Banliyoler, Urla’dan 3 Kapalı Site: Sunum, bu çalışmalarda Dr. Ayona Data(LSE, UK) ile birlikte 2005 yılında Urla’da Yapılmış alan çalışmasında incelenen Urla’dan 3 kapalı  lüks site örneği üzerinden kente alternatif yaşam stilleri ve bunların sunuş biçimleri tartışılacaktır.

14.40 – 15.00 4.Konuşmacı: AHMET YOLDAŞ

Mimari Tasarım - Kullanıcı İlişkileri Çerçevesinde Tasarım Özgürlüğü ve Ahlak Sorunu:Bir mekan kurmak - ister konut, toplu konut, mahalle, kent, çeşitli işyerleri, eğitim tesisleri vb.- o mekanı kullanacak olanların yaşayış biçimlerine (alışkanlıklarına, davranış biçimlerine, beğenilerine, değer yargılarına, ekonomik durumlarına ) bir müdahale, bir yön vermedir. Kullanıcı ise özellikle konut alanında çok farklı kaynaklardan etkilenmektedir. Bu durum mimarın tasarım özgürlüğü ile ahlak konusunu gündeme getirmektedir.

15.00 -15.30 Sorular ve tartışma süresi

15.30- 16.00 GENEL DEĞERLENDİRME FORUMU

KONUŞMACILAR:

İLHAN TEKELİ, SEZAİ GÖKSU, DOĞAN HASOL, YİĞİT GÜLÖKSÜZ, ALİ CENGİZKAN

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/izmirde-80li-yillardan-gunumuze-konut-ve-mimarlik-kulturu_63690.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!