Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Kendini Koruyan Kentler Sergisi

ÇEKÜL’ün Kendini Koruyan Kentler Sergileri Birgi ile devam ediyor. 30 Kasım – 31 Aralık 2012 tarihleri arasındaki sergi ÇEKÜL Evi’nde görülebilir.

yapi.com.tr

Sergiler

Kendini Koruyan Kentler Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 30 Kasım 2012
BİTİŞ TARİHİ: 31 Aralık 2012
YER: ÇEKÜL Evi
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

ÇEKÜL Vakfı, Diagonal

DİĞER BİLGİLER:

A: Ekrem Tur Sokak No 8 Beyoğlu İstanbul

T: 0212 249 64 64 – 0212 251 54 44

+ Ajandama Ekle

ÇEKÜL Vakfı’nın koruma hareketinin yerel halkın kendi tarihi ve kültürel varlıklarına sahip çıkmasıyla çok daha başarılı olduğu deneyimiyle geliştirilen Kendini Koruyan Kentler programı, yıllar içerisinde Anadolu’da kültürel değerlerini koruyarak geleceğe taşıyabilen, geleneksel yaşam kültürüyle barışık kentlerle yaygınlaştı. Kendini Koruyan Kentler programıyla sürdürülen çalışmaları bir kitap dizisiyle paylaşan ÇEKÜL, diziyi tamamlayan sergiler gerçekleştiriyor. Gaziantep ve Sivas sergilerinden sonra şimdi Kendini Koruyan Kentler Sergileri Birgi ile devam ediyor...

Birgi, çevresindeki yeşil dokusu, içinden akan suyuyla, çağlar boyunca yoğunlaşan kültürel birikimin izlerini taşıyan, dünün bugüne bağlandığı, bir ‘Beylikler Dönemi’ yerleşmesi. Yerleşim dokusundan akıcı sokak perspektiflerine, başodadaki dolap oymasından revzenin oda içinde ışıltılar saçan renkli camlarına kadar, bütünlüğünü ayrıntılarda gizleyen, yaşamın değerlerine bağlılığın anlatımıdır Birgi. Bu sergi ile belgelenmeye çalışıldığı gibi Kendini Koruyan Kentler programının da en güzel örneklerinden biri.

ÇEKÜL Vakfı arşivi ve ÇEKÜL gönüllüsü mimar Y.Metin Keskin’in fotoğraflarından ve ÇEKÜL temsilcisi, arkeolog, ressam Emin Başaranbilek’in resimlerinden oluşan Kendini Koruyan Kentler Sergileri Birgi, 30 Kasım – 31 Aralık 2012 tarihleri arasında Beyoğlu’ndaki ÇEKÜL Evi’nde açık kalacak. Kendini Koruyan Kentler Sergileri Diagonal’in desteğiyle gerçekleştiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kendini-koruyan-kentler-sergisi-_103074.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!