Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü" 2012'nin Sahibi Belli Oldu

Yapı sektörünün en büyük ödülü Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2012”ye yapı ürünlerinde sürdürülebilir çözümler ve Ar-Ge’nin önemi damgasını vurdu. YEM Ödülleri Projesi kapsamında 20. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2012’ye “VitrA Watersmart Susuz Pisuvar” ürünü ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş. değer bulunurken, KASSO Mühendislik’e ait

yapi.com.tr
1 Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü" 2012'nin Sahibi Belli Oldu

 

 

 

 

 

 

 

Yapı sektörünün en büyük ödülü Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2012”ye yapı ürünlerinde sürdürülebilir çözümler ve Ar-Ge’nin önemi damgasını vurdu.

YEM Ödülleri Projesi kapsamında 20. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2012’ye “VitrA Watersmart Susuz Pisuvar” ürünü ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş. değer bulunurken, KASSO Mühendislik’e ait “KASSO Türk-Ev” ürünü ile Gümüş Çekül Ödülü’ne değer bulundu.


 VitrA Watersmart Susuz Pisuvar


Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 20. kez verilecek olan Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” ile, Türk yapı sektöründe 2012 yılının en iyi ürünü seçildi. Ödül programı, yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yrd. Doç. Dr. M. Cem Altun (Y. Mimar, İTÜ), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, Ali Bakova Design), Prof. Dr. Hasan Şener (Y. Müh. Mimar, İTÜ) ve  Prof. Dr. Leyla Tanaçan (Yük. Mimar, İTÜ)'dan oluşan seçici kurul, bu yıl 18 firmadan gelen 21 ürünü üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık ve enerji tasarrufu, çevreye, sağlığa zararlı bir yönlerinin olmaması ve üretimde yerli kaynakların kullanılması gibi kıstaslara göre değerlendirdiler.

2010 yılı sonunda en yüksek büyümeyi kaydeden sektör olan yapı sektöründe rekabetin; Ar-Ge, inovasyon ve tasarım sürecinde rol alınan disiplinler arası çalışma ile mümkün olduğunun altını çizen Altın Çekül 2012 seçici kurulu; başvuran ürünlerin tümü için sanayi, inovatif düşünce ve sürecin tasarım, üretim ve pazarlama bütünselliğinde ele alınması gerektiğine dikkat çekerek; disiplinler arası çalışmanın, yenilikçi bakış açısı ve bütünsel yaklaşımın, yapı ürününün ve yapım süreci kalitesinin sağlanmasına yönelik çalışma ortamlarının ayırt edici kimlik özellikleri ile birlikte geliştirilmesinin önemini vurguladılar.



Altın Çekül 2012’ye değer bulunan “VitrA Watersmart Susuz Pisuvar”, uygulama ve kullanım süreçlerindeki akılcılık, çağdaş teknolojilerden yararlanarak su tüketiminde sağlamış olduğu tasarruf, sürdürülebilir çevre değerlerine katkısı ve hijyenik koşullara getirdiği çözümler ile jüri üyeleri tarafından övgüye değer bulundu.




“KASSO Türk-Ev”
bileşen takımı ise; özellikle afet sonrası geçici barınma sorununa getirdiği pratik çözüm, bileşenlerin yerel malzemeler ile yerinde üretim ve hızlı montaj olanaklarına sahip olması, farklı iklim bölgelerine ve ihtiyaçlara uyarlanabilme özelliğine sahip bulunması, kolay nakliye, hafiflik ve bölgesel depolama olanaklarının bulunması, gelişmeye açık bir temel fikre sahip olması nedeniyle Gümüş Çekül 2012 ile teşvik edilmeye değer bulundu.
 

Ödüller, 02 Mayıs 2012 tarihinde, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 35. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 'un açılış töreninde sahiplerini bulacak.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/altin-cekul-yapi-urun-odulu-2012nin-sahibi-belli-oldu_91575.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Ürünleriniz icin bayilik verilmesini talep ediyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!