Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Londra, Türklerin Bin Yıllık Yolculuğuna Hazır

İngiltere’nin başkenti Londra, Royal Academy of Arts’ın, “Türkler: 1000 Yılın Yolculuğu, 600-1600” sergisi için hazır.22 Ocak tarihinde açılaca

Zaman

Sergiler

Londra, Türklerin Bin Yıllık Yolculuğuna Hazır
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 22 Ocak 2005
BİTİŞ TARİHİ: 12 Nisan 2005
+ Ajandama Ekle

b>İngiltere’nin başkenti Londra, Royal Academy of Arts’ın, “Türkler: 1000 Yılın Yolculuğu, 600-1600” sergisi için hazır.22 Ocak tarihinde açılacak sergide, Uygur dönemi eserlerinden bir derleme ile başlanan tarihe yolculuk, İran’daki Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu dönemi örnekleri ile Timurlenk hükümdarlığındaki İran ve Orta Asya Türkmenlerine özgü parçalarına kadar devam edecek.

Türkiye, Türk ve Osmanlı tarihini konu alan İngiltere’deki dev etkinlik, Royal Akademi tarafından Londra’da günler öncesinden tanıtılmaya başlandı. İngiliz gazeteleri sergi ile ilgili haber yorumlarına geniş şekilde yer veriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun da katılımı ile açılacak serginin haberleri İngiliz basınında geniş yer buluyor. Sergi, Royal Akademi’nin bulunduğu Piccadilly’ye asılan dev poster ve Fatih Sultan Mehmet’in bir portresi ile tanıtılıyor. Sergi ve düzenlenecek etkinlikler 12 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Türk kültürünün bin yıllık birikimi “Muhteşem Süleyman” sergisinden sonra ilk kez geniş kapsamlı bir organizasyonla yaklaşık üç ay süreyle Avrupalıların beğenisine sunulacak. “Türkler: 1000 Yılın Yolculuğu, 600-1600” sergisi ve düzenlenecek etkinliklerde, Türkçe konuşan halkların kültür ve sanat alanındaki zenginlikleri tanıtılacak. Topkapı Sarayı, Sabancı Müzesi ve yurtdışındaki ünlü müze ve kültür saraylarından derlenen 400’e yakın eser, 12 Nisan tarihine kadar Avrupalı sanatseverler tarafından ziyarete açık olacak. Sergi ve beraberinde düzenlenecek konferanslar ile diğer etkinliklerin yaklaşık 350 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Üç ay süreyle açık kalacak sergide, başta Topkapı Sarayı Müzesi ile İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ndeki önemli koleksiyonlar olmak üzere 11 ülkeden yaklaşık 37 kişi ve kurumun Avrupa ve ABD’deki özel koleksiyonlarından seçilen; çoğu İstanbul dışına daha önce hiç çıkarılmamış paha biçilmez eserler yer alacak.

“Türkler: 1000 Yılın Yolculuğu, 600-1600” sergisinin küratörlüğünü Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Dr. Filiz Çağman, Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü ve Türk ve İslam Eserleri Müzesi eski Müdürü Dr. Nazan Ölçer, Harvard Üniversitesi İslam sanatları profesörü David Roxburgh, sergilerden sorumlu Müsteşar Norman Rosenthal ve Royal Academy of Arts Sergiler Küratörü Adrian Locke üstleniyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/londra-turklerin-bin-yillik-yolculuguna-hazir_22377.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!