Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi

Mühendis Adaylarının 'Zihni Sinir Projeleri' Sergilenecek

Türkiye’deki mühendislik fakültelerinin elektrik, elektrik-elektronik, biyomedikal mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrenciler bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Bitirme Projeleri Sergisi'nde 'zihni sinir' projelerini sergileyecek.

yapi.com.tr / AA

Sergiler

Mühendis Adaylarının 'Zihni Sinir Projeleri' Sergilenecek
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 14 Haziran 2013
BİTİŞ TARİHİ: 16 Haziran 2013
YER: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Söğütözü
ŞEHİR: Ankara
DÜZENLEYEN:

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

+ Ajandama Ekle

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından yapılan açıklamada, bu yıl ilk defa Türkiye genelindeki mühendislik fakültesi öğrencilerinin zihni sinir projelerini sergileyecekleri bildirildi. Bu tür akademik çalışmaların ve projelerin üyeler ile paylaşılmasının EMO'nun görev alanı olduğunun belirtildiği açıklamaya göre, EMO, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler ayrıca bu yıl ikincisi düzenen 'İlk Bildiriler Konferansı' ile bilimsel üretimlerini kamuoyu ile paylaşacak.

'Bütün projeler birinci' anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilecek sergideki projelerin bazıları şu şekilde:

- Arama kurtarma robotu: İnsanların ulaşmasının tehlikeli olduğu bölgelere joystick ile kontrol edilen arama kurtarma robotu ile müdahale edilebilecek.

- Kullanıcıyı takip eden bavul projesi: Android telefon uygulaması sayesinde gönderilen komutlar ile bavul içerisindeki mikroişlemciyle bağlantı kurulacak. Bu şekilde  bavul kullanıcıyı takip edecek.

- İşitme engelliler alarm sistemi: Ultrasonik sinyal kullanılarak, yatılı okullarda eğitim gören işitme engelli öğrencilerin  yangın, deprem veya başka bir tehlike durumunda uyarılması sağlanacak.

- Yangın tespit kuleleri için insan algılayabilen kamera sistemleri: Orman Genel Müdürlüğü'nün kurmuş olduğu yangın tespit kuleleri için insan algılayabilen kamera sistemleri yapılacak. Böylece ormanlık arazilerde, insanların kasıtlı ya da kasıtsız şekilde ormana zarar verme durumları tespit edilerek yetkili mevkilere bilgi verilecek.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/muhendis-adaylarinin-zihni-sinir-projeleri-sergilenecek_109565.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!