Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Multi Konfor Bina Semineri 2014

Yalıtımın önemini her platformda vurgulayan İzocam, Pasif Ev prensiplerini temel alarak geliştirilen “Multi Konfor Binalar”ın Türkiye'de de uygulanmasını sağlamak amacıyla 30 Nisan'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde bir seminer düzenleyecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

Multi Konfor Bina Semineri 2014
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 30 Nisan 2014 13:30
BİTİŞ TARİHİ: 30 Nisan 2014 18:30
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

İzocam

TELEFON: 212 266 70 70
DİĞER BİLGİLER:

A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No: 12/430 Fulya, İstanbul

+ Ajandama Ekle

Yalıtımın önemini her platformda vurgulayan İzocam, Pasif Ev prensiplerini temel alarak geliştirilen “Multi Konfor Binalar”ın Türkiye’de de uygulanmasını sağlamak amacıyla 30 Nisan 2014 tarihinde Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) "Multi Konfor Binalar Semineri" düzenleyecek.

Seminerde, enerji kullanımını en aza düşüren sistemler ve uygulamalar Türk ve yabancı uzmanlar tarafından, sektör profesyonelleri, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile paylaşılacak. Etkinlikte % 90 oranlarında enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra, akustik konfor ve yangın güvenliği içeren “Multi Konfor Binalar” kavramının ülke ekonomisine katkısı ve çevre dostu nitelikleri de örneklerle anlatılacak.

Almanya’da gerçekleştirilen “Belediye İklim Koruma” yarışmasının 2010 yılı birincisi olan ve Baesweiler Ortaokulu’nu pasif ev standardıyla yenileyip enerji tasarrufu sağlayan Rongen Mimarlık’ın kurucusu Prof. Ludwig Rongen de seminerde konuşmacı olarak yer alacak.

Pasif Ev Enstitüsü tarafından verilen Avrupa Pasif Ev Tasarımcısı sertifikasını alan ilk Bulgar mimar, Studio APXE’nin kurucusu Georgi Nikolov ise seminerde, “Ekonomik Multi Konfor Binalar, Pasif Ev ve Artı Enerji Evler” konulu konuşmasını aktaracak. 

Seminere, Gaziantep Belediyesi’ni temsilen mimar Seda Müftüoğlu Güleç katılacak. Türkiye’deki sertifikalı ilk pasif ev uygulaması olan Gaziantep Ekolojik Bina’ nın uygulama sürecinin nasıl işlediğini, karşılaşılan zorlukları, getirilen çözümleri ve ülkemiz için fırsatları anlatacak olan Güleç sektörü aydınlatacak.

Saint-Gobain Isover Bina Geliştirme Uzmanı Gabriel Golumbeau seminerde, "Multi Konfor Evlerde Ses Yalıtımı ve Akustik Konfor"u detaylarıyla paylaşacak. Günarda Proje Yönetimi kurucularından mimar Erkan Şahmalı ise tasarımda bütüncül yaklaşımın önemini vurgulayacak.

Multi Konfor seviyelerine nasıl ulaşılacağı ve binaların nasıl enerji etkin hale getirilebileceği hakkında bilgilerin katılımcılar ile paylaşılacağı seminerde, İzocam’ın bu sene 14.'sünü düzenlediği Yalıtım Yarışması’nın sonuçları da açıklanacak. “Multi Konfor Binalar / 2014: Yarının Okulu – Gaziantep” ana başlığı altında gerçekleştirilen Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini alacak.

PROGRAM

13:30-14:00 Karşılama ve Kayıt

14:00-14:10 Açılış Konuşması
A. Nuri Bulut – Genel Müdür, İzocam A.Ş.

14:10-14:45 Baesweiler Ortaokulu, Enerji Tasarrufu Yaratan Yenilemeler ve Yeni Binalarda Pasif Ev Standartları
Prof. Ludwig Rongen – Rongen Architecten, Almanya

14:45-15:20 Ulaşılabilir Çözümlerle Multi Konfor, Pasif Ev ve Artı Enerji Ev Uygulamaları
Georgi Nikolov – Studio APXE Ltd., Bulgaristan

15:20-15:55 “Ekolojik Bina” Türkiye’nin İlk Pasif Evi
Seda Müftüoğlu Güleç – Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep

15:55-16:15 Kahve Arası – Networking

16:15-16:45 Tasarımda Bütüncül Yaklaşımın Önemi
Erkan Şahmalı – Günarda Enerji, Ankara

16:45-17:00 “Geleceğin Okulu”
İzocam 14. Yalıtım Yarışması Ödül Töreni

17:00-17:30 Multi Konfor Binalarda Ses Yalıtımı
Gabriel Golumbeau – Isover, Fransa

17:30-18:30 Kapanış Konuşması ve Kokteyl

Kayıt için tıklayınız.


Multi Konfor Binalar hakkında:
Etkin olmayan, eski, konforsuz teknolojilerin yerine yüksek etkinlikte, yeni, konforlu teknoloji içeren, enerji ihtiyacını ve kullanımını en aza indirgeyen Multi Konfor Binalar, toplumların bilinçlenmesi ve artan duyarlılıkla birlikte hızla yaygınlaşıyor.

1965 yılından bu yana kaliteden ödün vermeyen ürünleri ve sosyal sorumluluk bilinci ile faaliyetlerini sürdüren İzocam, yalıtımın önemini her platformda vurgulamaya devam ediyor. Özellikle de ısı yalıtımı, hem ev hem de ülke ekonomisine sağladığı katkı ve çevre dostu nitelikleri ile öne çıkıyor. Yalıtım, ısıyı daha verimli kullanarak Türkiye gibi enerjisinin dörtte üçünden fazlasını ithal etmekte olan ülkelerde dışa bağımlılığı azaltan katkılar sağlıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/multi-konfor-bina-semineri-2014_119544.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!