Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nürnberg 10. Yılında

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türkiye/Almanya Film Festivali yarın başlıyor. Son dönemde üretilen Türk ve Alman yapımı filmlerin bir araya geldiği festi

Radikal

Diğer

Nürnberg 10. Yılında
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 9 Mart 2005
BİTİŞ TARİHİ: 20 Mart 2005
+ Ajandama Ekle

u yıl 10'uncusu düzenlenen Türkiye/Almanya Film Festivali yarın başlıyor. Son dönemde üretilen Türk ve Alman yapımı filmlerin bir araya geldiği festivalde kısası uzunu ve belgeseliyle toplam 53 film gösterilecek. Açılış filmi olarak, festivalin uzun metrajlı film yarışmasında da yer alan Ahmet Uluçay'ın yönettiği 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filmi gösterilecek.
10. Türkiye/Almanya Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne Türkiye'den 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' dışında, Zeki Demirkubuz'un 'Bekleme Odası', Reha Erdem'in 'Korkuyorum Anne' ve Uğur Yücel'in 'Yazı Tura'sı katılıyor. Yarışmanın Alman yapımı filmleri ise Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı için yarışan filmlerden Hannes Stöhr'ün 'Avrupa'da Bir Gün', Thomas Durchschlag'ın 'Yalnız', Andrew G. Hood'un 'Elma Ağacı Evi', İvan Fila'nın 'Hırsızlar Kralı' ve Anno Saul'un 'Kebab Bağlantısı'. Uzun Metraj Film Yarışması'nda 5 bin avro tutarındaki en iyi film ödülünün yanı sıra en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu ödülleri verilecek.

Hülya Koçyiğit ve Tuncel Kurtiz'in onur konuğu olarak katılacağı festivalde Türk ve Alman sinemasının önemli simaları da boy gösterecek. Belgesel Film Yarışması ile Kısa Film Yarışması'nın da bulunduğu festivalde Hilmi Etikan'ın 16 yılda tamamladığı 'Ruhi Su' belgeseli de izleyici karşısına çıkacak. Alman Kültür Bakanı Dr. Christine Weiss'ın himayesinde gerçekleştirilen ve Türk ile Alman sinemasının uluslararası alandaki en önemli buluşma platformu olarak kabul edilen festival 20 Mart'ta sona erecek.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/nurnberg-10-yilinda_23734.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!