Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'nda "Programlı Gezintilerim"

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'nda "Programlı Gezintilerim"

yapi.com.tr

Diğer

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'nda "Programlı Gezintilerim"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Ocak 2008 18:00
BİTİŞ TARİHİ: 10 Ocak 2008
YER: Osmanlı Bankası Müzesi, Karaköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: Osmanlı Bankası Müzesi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 334 22 70 E: obmuze@ottomanbank.com
+ Ajandama Ekle

smanlı Bankası Müzesi Sineması’nda "Zaman, Mekan, Yaşamlar" teması altında, José Mª Pérez Quintero’nun yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Programlı Gezintilerim (Salidad Programadas / Scheduled Strolls) adlı belgesel gösterilecek. 10 Ocak Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, saat 20:00’de Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Zeynep Hande Sart Gassert, "Programlı Gezintilerim’den Hayatımızın Gerçeklerine Kısa Bir Yolculuk" adlı bir söyleşi gerçekleştirecek.

"Programlı Gezintilerim", yaşama sıkı sıkıya sarılan ve sıra dışı bir "normal olma arzusu"na sahip bir kadın olan yürüme engelli Montse’yi anlatıyor. Film, 90’lı yıllarda ötenaziyle acısına son verme savaşı tartışmalara yol açan, aynı rahatsızlığa sahip Ramon Sampedro’nun öyküsüne alternatif olarak görülüyor. Montse’ye göre "normal" kelimesinin anlamı, hayatı son haddine kadar yaşamak ve sunduğu tüm nimetlerin tadını çıkarmaktır. Belgesel, ağır sakatlığı bulunan bir kadının kişiliğini, yalnızlıkla ve karşılaştığı önyargılarla mücadelesini irdeleyerek "ucube" kavramını sorguluyor.

Yard. Doç. Dr. Zeynep Hande Sart-Gassert
1997’de Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun oldu. Ardından, 1999’da aynı üniversitede Klinik Psikoloji üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayıp 2003’te Pittsburgh Üniversitesi, Eğitimde Psikoloji Bölümü’nden Uygulamalı Gelişim Psikolojisi üzerine doktorasını aldı. Nöro-psikolojik ve nöro-davranışsal bozukluklar üzerine uzmanlaştı. Halen Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. 2004’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi Yayın Kurulu Üyesi, 2005’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Engelliler Komisyonu Üyesi olan Sart-Gassert, 2006’dan bu yana Boğaziçi Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışmanı olarak görev yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/osmanli-bankasi-muzesi-sinemasinda-programli-gezintilerim_58580.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!