Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Şahin Dirican'ın "İyonya'dan Kalanlar" Fotoğraf Sergisi YEM'de

"İyonya'dan Kalanlar" Fotoğraf Sergisi- Şahin Dirican

yapi.com.tr

Sergiler

Şahin Dirican'ın "İyonya'dan Kalanlar" Fotoğraf Sergisi YEM'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Ekim 2006
BİTİŞ TARİHİ: 3 Kasım 2006
YER: Yapı-Endüstri Merkezi Sergi Holü, Harbiye, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi,İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK)
+ Ajandama Ekle

b>İFSAK-İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliği ile düzenlenen sergilerin onbirincisinde, 16 Ekim–3 Kasım 2006 tarihleri arasında, İFSAK üyesi Şahin Dirican’ın “İyonya’dan Kalanlar” isimli sergisi, Yapı - Endüstri Merkezi Sergi Holü'nde sanatseverler ile buluşuyor. Sergi, Pazar hariç her gün saat 10.00 - 18.00 arasında dolaşıma açık olacak.

"Panionion’da toplanan İonlar, kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel iklimde kurmuşlardır” der, Herodot. İonia; Batı Anadolu kıyılarımızın İzmir ve Güllük Körfezleri arasında bulunan bölgesi ile Samos (Sisam) ve Chios (Sakız) Adalarını kapsamaktadır. Heredot tarafından bildirilen 12 kent; Milet, Myus, Priene, Efes, Kolophon, Teos, Lebedos , Erythrai, Klozomenai, Phokaia, Samos ( Sisam Adasi), Chios (Sakız Adası)’dır.

Batı felsefesinin de doğduğu bu verimli topraklarda İonlardan kalanları fotoğraf için araştıracağım. Bu araştırmanın sonuçlarının sunulacağı sergiye Thales’in de bir selamını getirebilirsem ne mutlu!

Fotoğrafçı Hakkında

1964'te Samsun'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Banka Müfettişi olarak başladığı iş yaşamında, farklı bankalarda, yöneticilik dahil değişik görevlerde çalıştı. Yaşanan krizde çalışmakta olduğu bankanın da tarihe karışmasından sonra devlet için bankacı olarak çalışmaya başladı ve bu görevi devam ediyor.

Dirican kendini şöyle anlatıyor:

Fotoğraf, benim gençlik aşkım! Kalbimin derinliklerinde, uzun yıllar tek yanlı olarak yaşadığım bu aşkı, 2001 yılında İFSAK ailesine katılarak mutlu bir beraberliğe dönüştürdüm. Ülkemiz fotoğrafının en köklü ailesi İFSAK’a hizmet verebilmek için yönetim görevi üstlenmek istedim. 2003 yılında Yönetim Kurulu üyesi olarak başladığım görevime 2005 Ocak ayından itibaren Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmekteyim. Ayrıca, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısıyım.

Belgesel fotoğraf üretmeye çalışıyorum. Doğayla içiçe olmayı ve doğa fotoğrafı çekmeyi seviyorum. Toplumsal nitelikli fotoğraf projeleri gerçekleştirmeyi tercih ediyorum. Bu amaçla; İFSAK bünyesinde gerçekleştirdiğimiz “Engelliler Özgür Olmalı” ile “Fotoğraflarla Çöp’ün Hikayesi” projelerinde sorumluluk üstlendim ve fotoğraflarımla bu sergilerde yer aldım.

Fotoğraf, benim için, dünyayı anlamayı ve anlatmayı kolaylaştıran güçlü bir dil. Amacım bu dilin güzelliklerini iyice öğrenmek ve ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunmak.

14 yıllık evliyim ve eşim de bir İFSAK üyesi.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/sahin-diricanin-iyonyadan-kalanlar-fotograf-sergisi-yemde_48795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!