Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

santralistanbul'da Ön Açılış Sergileri

"Ön Açılış Sergileri" / santralistanbul

yapi.com.tr

Sergiler

santralistanbul'da Ön Açılış Sergileri
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17 Temmuz 2007
BİTİŞ TARİHİ: 26 Temmuz 2007
YER: santralistanbul, Sütlüce, Eyüp, İstanbul
DÜZENLEYEN: santralistanbul
+ Ajandama Ekle

ürkiye’de kültür, sanat ve eğitimin bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı projelerinden biri olan santralistanbul’un "Ön Açılış Sergileri" meraklılarını ağırlıyor. 8 Eylül 2007’de tüm birimleriyle faaliyete geçmesi planlanan santralistanbul Ön Açılış Sergileri için, Avrupa’nın önde gelen sanat kurumları; Fransa’dan Centre Pompidou (Ulusal Sanat ve Kültür Merkezi), Almanya’dan ZKM (Sanat ve Medya Merkezi - Zentrum für Kunst und Medientechnologie) ve İspanya’dan MUSAC (Çağdaş Sanat Müzesi - Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León) deneyimlerini ve sanat birikimlerini santralistanbul’un sunduğu açık platformda bir araya getirdi. Bu üç kurumun birbirini bütünleyen sergilerinin ortak paydasında, çağdaş sanatın kendini sürekli yenileyen biçimlerinden biri olan video ile hazırlanmış ve farklı dillerde sunulmuş işler yer alıyor.

Centre Pompidou’nun Yeni Medya Koleksiyonu’ndan yapılan “Çağdaş Bakış Açıları” başlıklı seçmede, dünyanın farklı coğrafyalarından sanatçıların yerel gerçeklikten kalkarak evrensel bir bakışa doğru yöneldikleri dikkat çekiyor. ZKM’in “Dokun Bana İstanbul” seçkisi, yeni ve etkileşimli medya alanında deneysel ve yaratıcı işlerin sanatın önünde açtığı yeni ufuklara işaret ediyor. MUSAC koleksiyonundan “Bireylerarası Bir Yolculuk” başlığı altında seçilen videolarda ise; sanatçının, sanatın tarihi kadar eski, bireye ve bilincin katmanlarına bakış serüvenine, farklı olanı anlamaya yönelik, düşündürücü bir boyut ekleniyor.

Dört kurumun açık diyaloğuyla gelişen ve santralistanbul’un ilk uluslararası projesi olma özelliğini taşıyan sergi, 19.00–23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/santralistanbulda-on-acilis-sergileri_55244.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!