Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SARAT Projesi “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı

SARAT Projesi “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı başvuruları 14 Ağustos tarihinde başlayacak.

yapi.com.tr

Eğitimler

SARAT Projesi “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Eylül 2020
BİTİŞ TARİHİ: 8 Kasım 2020
DÜZENLEYEN:

ANAMED

DİĞER BİLGİLER:

E. anamedprograms@ku.edu.tr

+ Ajandama Ekle

Eylül’den itibaren ANAMED tarafından sunulacak olan “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve KurtarılmasıOnline Programı’nın içeriği Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (BIAA) yönetimindeki SARAT Projesi (Safeguarding Archaeological Assets of Turkey) tarafından, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) ve Uluslararası Müzeler Konseyi İngiltere Şubesi (ICOM UK) işbirliğiyle hazırlanmıştır. SARAT projesi, “Eğitim, Beceri Geliştirme ve Farkındalık Yaratma” kategorisinde 2020 Europa Nostra Ödülü’ne layık görülmüştür. Program Koç Üniversitesi Online Programlar tarafından sağlanan uzaktan erişim platformu üzerinden sunulmaktadır.

 

 

“Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı kültür varlıklarıyla bağlantılı alanlarda çalışan ve tercihen arkeoloji, müzecilik, sanat tarihi, kültürel miras, tarih, konservasyon, mimarlık, şehir planlama, turizm gibi konularda eğitim almış profesyonellerin bilgi ve kapasitelerini arttırmayı hedeflemektedir.

Program ücretsizdir ve eğitim dili Türkçe’dir. Başvuru ve program hakkında detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.


1. Başvuru Koşulları

- Katılımcıların yukarıda belirtilen ya da benzeri alanlarda yüksek eğitim almış olmaları beklenmektedir. Ancak kültürel varlıklarla ve özellikle arkeolojiyle bağlantılı işlerde çalışan kişiler de programa başvurabilirler.

- Ders programı yüksek lisans düzeyindedir. Konuyla ilgili alanlardaki yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve istisnai durumlarda üniversite son sınıf öğrencileri bilgi ve kapasitelerini geliştirmek için programa başvurabilirler.

- Eğitim dili Türkçe olduğu için, katılımcıların Türkçe diline hâkim olması beklenmektedir.


2. Online Dersler

Ders programı için tıklayınız

- ANAMED, başvuru değerlendirmeleri sonucunda programa kayıt hakkı kazanan katılımcılara e-posta yoluyla haber verip, programa katılım için gerekli linki paylaşacaktır.

- Program 5 bölüm ve 20 dersten oluşmaktadır.

- Katılımcılar bu süre içinde dersleri kendi programlarına göre istedikleri yoğunlukta takip edebilir.

- Dersler yaklaşık 50 dakikadır ve her dersin sonunda katılımcıların çoktan seçmeli test sorularını yanıtlamaları istenmektedir.

- Katılımcılar test sorularını doğru yanıtları bulana kadar tekrar edebilir ancak belli oranda soruya doğru cevap vermeden bir sonraki derse geçmek mümkün değildir.

- Program içindeki dersler bir konu akışı içinde sıralandığı için dersleri atlayarak takip etmek ya da aradan başlamak mümkün değildir.

- Katılımcılar, derslerin içeriklerinin yer aldığı sunumları, ders metnini ve bir sayfalık özeti elektronik olarak indirebilir ve kendilerine bir arşiv oluşturabilir. Ancak ders videoları indirilemez.

- Dönem boyunca hem teknik hem de içerikle ilgili konularda katılımcılara destek verilecek ve soruları cevaplanacaktır. (Sorularınız için anamedprograms@ku.edu.tr)

 

 

3. Eğitmenler

Eğitmenler hakkında bilgi için tıklayınız

4. Sertifika

Tüm dersleri ve testleri başarı ile tamamlayan katılımcılar, Koç Üniversitesi tarafından verilecek sertifikayı almaya hak kazanırlar.

5. Ücretler 

Program veya kayıt ücreti bulunmamaktadır.

6. Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvurunuzu tamamlamadan önce sayfanın başında bulunan “Başvuru Koşulları” kısmını incelemeyi ve uygun bir aday olup olmadığınızı kontrol etmeyi unutmayınız.

Başvurunuzu tamamlamak için Başvuru Formu’nu doldurmanız yeterlidir. Form linki başvuru kabul tarihi olan 14 Ağustos 2020 tarihinde eklenecektir. Son başvuru tarihi daha sonra duyurulacaktır.

Online formun işlevselliğini koruması adına başvurunun tek seferde tarayıcı penceresi kapatılmadan tamamlanması gerekmektedir.

7. Program Dönemleri

08 Eylül 2020 – 08 Kasım 2020
01 Aralık 2020 – 01 Şubat 2021
22 Şubat 2021 – 22 Nisan 2021
18 Mayıs 2021 – 18 Temmuz 2021

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/sarat-projesi-arkeolojik-varliklarin-korunmasi-ve-kurtarilmasi-online-programi_181227.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!