Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Shahira H. Fahmy Bahçeşehir Üniversitesi'nde

Arkitera tarafından düzenlenen Arkimeet toplantılarının bu seferki konuğu Shahira H. Fahmy. Mimarlıkta yeni teknolojiler, iç mekan ve ürün tasarımı üzerine çalışan Fahmy, çoğu mimarlık ofisinin mühendislik hizmeti verdiği Kahire'de, tasarım odaklı pratikleri tercih ediyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Shahira H. Fahmy Bahçeşehir Üniversitesi'nde
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 13 Nisan 2010 19:00
YER: Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Beşiktaş, İstanbul
+ Ajandama Ekle

Arkitera tarafından düzenlenen Arkimeet toplantılarının bu seferki konuğu Shahira H. Fahmy. Mimarlıkta yeni teknolojiler, iç mekan ve ürün tasarımı üzerine çalışan Fahmy, çoğu mimarlık ofisinin mühendislik hizmeti verdiği Kahire'de, tasarım odaklı pratikleri tercih ediyor.

Shahira Fahmy Hakkında

Shahira 1974’de doğdu. Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden 1997'de mezun oldu ve mimarlık üzerine yüksek lisansını 2004'de tamamladı. 1999-2002 yılları arasında, Ortadoğu'nun önde gelen mühendislik şirketlerinden biri olan Dar Al Handasah için çalıştı. Aynı zamanda 1999 ve 2007 yılları arasında Kahire Üniversitesi mimarlık bölümünde asistan olarak görev yaptı.
Fahmy mesleki anlamda en önemli sıçramasını, 2004 yılında Mısır'ın önemli mimari simgelerinden biri haline gelen Kahire Amerikan Üniversitesi'nin yeni kampüsünün önemli bir kesiminin tasarımını aldığı zaman gerçekleştirmiş oldu. O zamandan sonra Fahmy, SODIC, Solidere ve Abercrombie & Kent gibi farklı uluslardan oluşan etkileyici bir müşteri listesine sahip oldu.

SFA'nın yenilikçi tasarımları ve özgün malzeme kombinasyonları ona, Thames and Hudson, Financial Times, Frame, Interior Design Magazine USA, Wallpaper, Herald Tribune-Daily Star gibi uluslararası dergi, kitap ya da süreli yayınlarda büyük bir ün getirdi. Klasik çay demliğine modern bir yaklaşımdan, Kahire'nin gelişen banliyö bölgelerine yaptıkları nitelikli apartman bloklarına kadar, SFA'nın özgün estetik anlayışı, ona kendi ülkesinin ötesinde küresel bir ün kazandırdı. Aralarında "Salone Internazionale del Mobile Salone Satellite 2007" (Milano, İtalya, 2007); ve "100% Design 2007" (Londra, UK)'ın bulunduğu önemli sergilere katıldı.

Shahira yeteneği ve yenilikleri sayesinde pek çok uluslararası ödül de kazandı. En son "Westown- Block 36" projesi, 2010 "WA Awards 20+10+X 6th Cycle" seçkilerinde Dünya Mimarlık Derneği tarafından ödele layık göründü. 2009'da yine "Westown- Block 36" projesi Barselona'daki Dünya Mimarlık Festivali'nde "Geleceğin Binaları-Konut" ve Dubai'de Mimarlık-Gökdelen ödülleri / "Konut ve Gelecek" kategorisinde listelendi. Aynı zamanda Cannes'da MIPIM and Architectural Review Geleceğin Projeleri ödüllerinin "Yenileme ve Master Planlama" kategorisinde teşvik ödülü aldı.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/shahira-h-fahmy-bahcesehir-universitesinde_78310.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!