Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Sürdürülebilir Yapılar ve İklimlendirme"

Enerji etkin ürünlerin, sürdürülebilir yapı ve teknoloji sistemleriyle olan ilişkisinin masaya yatırılacağı, mimarlık ve tasarım süreçlerinin sürdürülebilirlik yaklaşımında yapıyla entegrasyonunun tartışılacağı, “Sürdürülebilir Yapılar ve İklimlendirme” toplantısı, Arçelik ana sponsorluğunda 24 Kasım Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde

yapi.com.tr

Toplantılar

"Sürdürülebilir Yapılar ve İklimlendirme"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 24 Kasım 2011 14:00
BİTİŞ TARİHİ: 24 Kasım 2011 17:45
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından Arçelik ana sponsorluğunda
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya, İstanbul T: (212) 266 70 70
+ Ajandama Ekle

br >
Dr. Robert Cooke - Buro Happold Orta Doğu Bölgesi Sürdürülebilirlik Takım Lideri

Mühendislik doktorası ve imtiyazlı enerji mühendisi ünvanı olan Dr. Robert Cooke, sektörde 10 yıldan fazla deneyimi sahip. Buro Happold Orta Doğu Bölgesi Sürdürülebilirlik Takım Lideri olan Cooke, enerji konuları ile bu bağlamda sürdürülebilir hizmetler üzerine çalışıyor. Cooke aynı zamanda, Ar-Ge çalışmalarından doğan yeni girişimlerin önderliğini de üstleniyor. Yapısal çevrenin sürdürülebilirliğinin gelişmesinde rolü olan ölçülerin uygulanmasında karar verme teorisinin, tasarım ekibi ve karar verme süreçlerinin nasıl etkilediği konularına ilgi sahibi olan Cooke, araştırma ve proje çalışması bileşkesinde, stratejik sürdürülebilir rehberliğiyle birlikte teknik analiz ve yenilikçi tasarım konseptlerinin gelişimini sağlıyor. Mevcut binaların denetiminden, şirket çapında operasyonların teftişine, bina tasarımları ve yeni gelişimlerin planlamasına kadar farklı ölçeklerdeki projelerin tasarım ve inşaat aşamalarının her adımında söz konusu beceri ve deneyimlerini uyguluyor.

Sürdürülebilirlik ve Alternatif Teknolojiler grubunun kurulması, Bath ofis takımının liderliği ve şimdi de Orta Doğu bölge sorumluluğu gibi önemli pozisyonlarda görevini sürdüren Cooke, yapısal çevreye alternatif enerji teknolojilerinin entegre edilmesindeki engellerin anlaşılması ve aşılması konusuna odaklanan mühendislik doktorasını tamamladıktan sonra atık, jeotermal, su teknolojileri, doğal malzemeler ve karar teorisi konuları hakkında araştırmalar başlatmış ve yönetmiştir.

Hugh Mulcahey - Buro Happold  Londra Bölge Portföy Strateji Yönetmeni

20 seneyi aşkın danışmanlık tecrübesine sahip olan Hugh Mulcahey, bir coğrafyacı ve bilirkişi olarak, varlıkların verimli ve etkin bir şekilde sağlanması ve kullanımı konusunda uzmanlaşmış. Mulcahey, opsiyon değerleme, finansal modelleme, risk analizi ve iş durum geliştirme konularında hem kamu hem de özel sektör müşterilerinin varlıklarının parasal açıdan değerlenmesi için teknikler geliştirmiş. İngiltere, ABD, Malezya, Abu Dhabi, Ukrayna, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Çin ve İspanya’nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede çalışan Mulcahey, Happold Danışmanlığa katılmadan önce DTZ, Gensler ve Cyril Sweet şirketlerinde görev almış.

Durmuş Dilekçi - Kurucu Ortak/Yüksek Mimar, Uras+Dilekçi Mimarlık 

Mimarlık eğitimini 1992 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamlayan Durmuş Dilekçi, Yüksek Lisans eğitimini 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde bitirdi. 1994 yılında Gökhan Avcıoğlu ile birlikte çalışmaya başlayan Dilekçi, 1999 yılında Avcıoğlu ile birlikte GAD mimarlık oluşumunun kuruluşunda yer aldı. 2003 yılında bu oluşumdan ayrılarak,  Emir Uras ile URAS X DİLEKCİ mimarlık firmasını kuran Dilekçi, mimari pratiğine halen URAS X DİLEKCİ çatısı altında devam ediyor.



Tevfik Hakan Harman - Arçelik Sistem Klima Bölge Satış Yöneticisi

Lisans eğitimini İTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde 1998 yılında tamamlayan Tevfik Hakan Harman, iş yaşamına 1999 yılında Temsa Elektronik A.Ş.’de klima servis mühendisi olarak başladı. 2002 yılında TEBA ISK T.A.Ş.’de VRV Satış Mühendisi olarak görev alan ve 2002-2003 yılları arasında Brisa’da Ürün Geliştirme Mühendisi olarak çalışan Harman, 2005-2009 yılları arasında Viessmann Isı Teknikleri’nde Klima Proje Mühendisi olarak görev yaptı. Harman, Haziran 2009’dan bu yana Arçelik A.Ş’de Sistem Klima Bölge Yöneticisi olarak görevini sürdürüyor.





Cemil Yaman - LEED Faculty, LEED AP, BREEAM Değerlendiricisi, ERKE Tasarım Kurucusu

Cemil Yaman,  1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisi olarak mezun olduktan sonra aynı üniversitede Elektronik ve Haberleşme dalında Yüksek Lisans yaptı. Enerji ve Bakım Müdürü, İnşaat Yatırımları Müdürü pozisyonlarında 10 yıl Siemens San. ve Tic. A.Ş.’de çalıştıktan sonra Eylül-2010 yılında yeşil bina konularında hizmet vermek üzere ayrılan Yaman, halen, kurucusu olduğu ERKE Tasarım’da LEED ve BREEAM danışmanlığı yapıyor.

Türkiye’de ilk ve tek LEED Faculty (LEED Öğretim Görevlisi) olan Cemil Yaman, aynı zamanda LEED AP ve BREEAM Assessor ünvanına sahip. Yaman, yeşil bina danışmanlığı, inşaat proje yönetimi, bina yatırımları ve yönetimi, bina bakım ve enerji yönetimi konularında tecrübe sahibi.

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç - Makina Mühendisi, Akademik Direktör, Özyeğin Üniversitesi Enerji Çevre ve Ekonomi Merkezi

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç, makina mühendisliği lisansını ve yüksek lisansını ODTÜ'de, doktorasını ise 1985'te Purdue Üniversitesi'nde (ABD) Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Aynı yıl Kentucky Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak göreve başladı, 1988'de doçent ve 1993'te profesör oldu. 2006'da Ekvator'daki Escuela Superior Politécnica del Litoral'den şeref profesörlüğü unvanını aldı. 1991'de İtalya'da Universita degli Studi "Federico II"de ve 1998-1999 arasında da Boston'daki Massachusetts Hastanesi/Harvard Üniversitesi'nde ziyaretçi profesör olarak görev yaptı. Kentucky Üniversitesi'nde Nanoteknoloji Şemsiye Programı'nın (UPoN) koordinatörlüğünü ve Nanoboyut Mühendisliği Sertifika Programı (NECP) direktörlüğünü yürüttü; 2008 sonunda da Engineering Alumni Association profesörlüğüne getirildi.

Prof. Dr. Mengüç'ün üç patenti ve dört patent başvurusu, 85 uluslararası hakemli dergi makalesi, 130’dan fazla konferans bildirisi ve iki kitabı  bulunuyor. Mengüç, bugüne kadar 40'tan fazla yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırmacı ile çalıştı. Makina Mühendisliği lisans programı kurucu profesörü olarak 2008 yılı başında Özyeğin Üniversitesi’ne katılan Prof. Dr. Mengüç, aynı zamanda Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Akademik Direktörlüğü’nü yürütüyor. Amerikan Makina Mühendisleri Odası (ASME) şeref üyesi olan Mengüç, 2010 başı itibari ile Avrupa Birliği Çerçeve Programları Enerji Komisyonu Türkiye Delegesi oldu.

Bahri Türkmen - Makina Mühendisi

1971 yılında Ankara Fen Lisesini bitiren Bahri Türkmen, ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünden 1976’da BS,1979’da MS diplomalarını aldı. Celal Okutan Mühendislik firmasında 1976-1978 yılları arasında hizmet veren Türkmen, kurucu ortağı olduğu Gürmen Mühendislik firmasında 1978-2000 yılları arasında çalıştı. 2000 senesinden bu yana Bahri Türkmen Mühendislik Ltd. Şti.’de görev yapan Bahri Türkmen, 1976-2011 tarihleri arasında yurt içi ve yurt dışı birçok önemli yapının mekanik tesisat tasarımlarını gerçekleştirdi.

Tamamlanmış ve devam eden tasarımlarından bazıları şöyle;

  • Eser Holding Genel Müdürlük Binası (Türkiye’nin ilk ve tek Platinum LEED Belgeli yapısı),
  • İstanbul Anarad Higutyun Ermeni Rahibeleri Kilisesi,
  • Sabiha Gökçen (2.Aşama), Bodrum (2.Aşama), Bursa-Yenişehir, Türkmenbaşı-Türkmenistan, Süleymaniye-IRAK, Almaaty-Kazakistan Havaalanları Terminal Binaları,
  • MAN Türkiye Motor, FNSS Zırhlı Araçlar, SERDAR-Türkmenistan Salça, Arçabil-Türkmenistan Su, Aytemizler İplik Fabrikaları,
  • Konya-Dedeman, Ankara-Divan, Asgabat-Serdar, Avaza-Serdar, Adahan-İstanbul 5 yıldız Otelleri,
  • Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu,
  • Şişli Ok Meydanı, Göztepe, Aşkabat 6 Hastaneleri,
  • TED Ankara Koleji İncek Yerleşkesi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/surdurulebilir-yapilar-ve-iklimlendirme_89661.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!