Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Suyun Bir Arada Tuttuğu" Sergisi'nden Feminizm ve Mekan Üzerine

İstanbul Modern'in, "Suyun Bir Arada Tuttuğu" sergisi kapsamında Eğitim Bölümü ve Sergi Söyleşileri Sponsoru Garanti Bankası'nın katkılarıyla düzenlediği sergi söyleşileri dizisine Ayşe Erkmen, Fatoş Üstek, Nil Yalter, Gabriele Schor, Zeynep Günsür, İnci Eviner ve Zeynep İren Boynudelik katılacaklar. Söyleşiler Cumartesi günleri saat 14.00-16.00

yapi.com.tr

Toplantılar

"Suyun Bir Arada Tuttuğu" Sergisi'nden Feminizm ve Mekan Üzerine
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 11 Ekim 2008 14:00
BİTİŞ TARİHİ: 3 Ocak 2009 16:00
YER: İstanbul Modern
DÜZENLEYEN: İstanbul Modern, Eğitim Bölümü ve Sergi Söyleşileri Sponsoru Garanti Bankası'nın katkılarıyla.
DİĞER BİLGİLER: A: Meclis-i Mebusan Caddesi Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4, 34433 Karaköy-İstanbul T: (212) 334 73 00
+ Ajandama Ekle

B> İstanbul Modern’in, “Suyun Bir Arada Tuttuğu” sergisi kapsamında Eğitim Bölümü ve Sergi Söyleşileri Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla düzenlediği sergi söyleşileri dizisine Ayşe Erkmen, Fatoş Üstek, Nil Yalter, Gabriele Schor, Zeynep Günsür, İnci Eviner ve Zeynep İren Boynudelik katılacaklar. Söyleşiler Cumartesi günleri saat 14.00-16.00 arasında İstanbul Modern Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek.

“Suyun Bir Arada Tuttuğu” sergisi, 1970’lerden bugüne, çağdaş sanata yön veren, feminizm ve mekân fikri üzerine çalışan 39 uluslararası sanatçının, farklı ve zengin ifade biçimlerini yansıtan yapıtlarından oluşuyor. Sergi süresince sanatçı ve akademisyenlerin katılacakları söyleşilerde, çağdaş sanatın son 40 yılını belirleyen iki önemli durum, feminist sanat ve sanat yapıtının mekânla kurduğu ilişki gündeme gelecek.

11 Ekim Cumartesi: Ayşe Erkmen ve Fatoş Üstek

Mekân ve mekânın kavramsal olarak algılanması üzerine gerçekleştirdiği yerleştirmeleri ile tanınan Ayşe Erkmen, çalışmaları hakkındaki düşüncelerini aktaracak. Fatoş Üstek de son dönem sergileri üzerinden Erkmen’in mekânda özgünlük anlayışını değerlendirecek.

1 Kasım Cumartesi: Nil Yalter ve Gabriele Schor

Feminist avangard hareketin önemli isimlerinden Nil Yalter, çalışmaları ve etkilendiği kaynaklar hakkındaki görüşlerini dile getirecek. Serginin küratörlerinden Gabriele Schor da Nil Yalter’in performans ve video arasında duran, feminist kurgularla örülü sanatını derinlemesine bir bakışla ele alacak.

8 Kasım Cumartesi: Zeynep Günsür ile İnci Eviner

Zeynep Günsür, performans sanatı genelinde bedenin bir sanat nesnesi haline gelmesi ve beden algısı konularına odaklanacak. İnci Eviner ise “Tedirgin Alanlar” fikrinden hareketle çalışmaları hakkında bilgi verecek.

3 Ocak 2009 Cumartesi: Zeynep İren Boynudelik

Zeynep İren Boynudelik, tarihî mekânlarda güncel sanat projeleri üzerine gözlem ve yorumlarını dinleyicilerle paylaşacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/suyun-bir-arada-tuttugu-sergisinden-feminizm-ve-mekan-uzerine_64072.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!