Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tasarımın A'sı B'si C'si

A Design Fair/ Uluslararası Tasarım Buluşması, endüstriyel markalardan bağımsız yaratıcılara kadar yüzlerce imza ve binlerce tasarımı İstanbul'da b

radikal

Fuarlar

Tasarımın A'sı B'si C'si
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Ekim 2004
BİTİŞ TARİHİ: 10 Ekim 2004 09:58
+ Ajandama Ekle

b>A Design Fair/ Uluslararası Tasarım Buluşması, endüstriyel markalardan bağımsız yaratıcılara kadar yüzlerce imza ve binlerce tasarımı İstanbul'da bir araya getirecek.

Son yılların en gözde yaratıcılık faaliyetlerinden biri olan tasarım, tüm İstanbul'a yayılacak kapsamlı bir fuarla gündeme gelecek. Türkiye'de 'sanat, zanaat, tasarım' üçgeninde yaratılan tüm çalışmaları bir araya getirip sergilemeyi ve genç kuşakları 'tasarım' kavramıyla tanıştırmayı hedefleyen 'A Design Fair/Uluslararası Tasarım Buluşması Fuarı'nda uluslararası markalar ve ünlü yaratıcılar da izleyiciyle buluşacak. 6-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın sloganı 'From Turkish Delight To Turkish Design' (Türk Lokumundan Türk Tasarımına) olarak belirlendi. Fuar, geçen yıl daha küçük kapsamda ve tamamen ulusal nitelikli olarak gerçekleştirilmişti.
Tasarım Buluşması'nın iki ana mekanı Hilton Kongre ve Sergi Merkezi ile Harbiye Askeri Müzesi olacak. Düzenleyenler ise Art Decor dergisi ile İkon Fuarcılık. Etkinliğin kurumsal sponsorluğunu Eczacıbaşı Vitra üstlendi. Endüstriyel tasarımla, yaratıcılığın sınırlarında gezinen çalışmaları, gelenekselleşmiş üretim biçimleriyle birlikte kente yayacak etkinliğin uzun vadede İstanbul'u İtalya'daki Milano gibi bir tasarım kenti haline getirmesi planlanıyor.

Hilton'daki mekânda tasarımlarıyla fark yaratmış ünlü markaların ürünleri sergilenecek. Dünya çapında üne sahip olmuş, trend oluşturan markalar için özel bir bölüm oluşturulacak. Yine Hilton'da Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK), Türkiye'deki çalışmalardan oluşan karma bir sergi sunacak.

Harbiye Askeri Müzesi Ahmet Fethi Paşa Salonu'nda ise çok sayıda bağımsız tasarımcının hayal gücünü zorlayan, ufuk açıcı çalışmaları bir araya getirilecek. Tasarım fuarında profesyonellerin yanı sıra, çeşitli üniversitelerden genç isimler de çalışmalarını görücüye çıkarma olanağı bulacak. İki mekânın birbirine bir 'tasarım sokağı' ile bağlanacağı fuar kapsamında geleneksel Türk mutfağını çağdaş sunumlarla birleştiren 'Somata Sala' başlıklı özel etkinlikler de düzenlenecek.
Turizmden, İstanbul'un tasarımına kadar çok çeşitli konularda söyleşilerin de yer alacağı etkinliğe katılan tasarımcılardan biri, ETMK jürisi tarafından verilecek 2004 Büyük Ödülü'nün sahibi olacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/tasarimin-asi-bsi-csi_18568.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!