Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Toplu Taşımacılık Sektörü, Kayseri'de Buluşacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından, ''Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı'' düzenlenecek.

yapi.com.tr / AA

Toplantılar

Toplu Taşımacılık Sektörü, Kayseri'de Buluşacak
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 27 Ekim 2011
BİTİŞ TARİHİ: 28 Ekim 2011
YER: Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi
DÜZENLEYEN: Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) işbirliğinde
+ Ajandama Ekle

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından, ''Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı'' düzenlenecek. Konferansla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 27-28 Ekim 2011 tarihlerinde Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansın ana konusunun, ''Toplu Taşımacılığın Finansmanı, Organizasyonel ve Yasal Yapı'' olarak belirlendiğini bildirdi.

Kayseri'nin, toplu taşımacılık alanında geliştirdiği projelerin daha önce iki defa UITP'nin uluslararası alanlardaki ödüllerine layık görüldüğünü belirten Özhaseki, bu konferans vasıtasıyla hem Türk toplu taşımacılık sektörünün gelişimine katkıda bulunmak istediklerini hem de Kayseri'deki başarılı uygulamaları, başka kentlerle de paylaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Konferans ile ilgili Brüksel'deki UITP Genel Merkezinden açıklama yapan UITP Genel Sekreteri Hans Rat da, Kayseri'nin toplu taşımacılık alanında son dönemde büyük başarılara imza attığını belirterek, bu etkinlikle hem Kayseri'deki projeleri yerinde görmeyi hem de Türkiye'de toplu taşımacılık alanındaki projelere genel olarak katkı sağlamayı istediklerini söyledi.

Konferans programının 27 Ekim 2011 Perşembe günü UITP Türkiye üyeler toplantısı ve teknik gezi ile başlayacağını belirten UITP Bölgesel Projeler ve Türkiye Ülke Müdürü Kaan Yıldızgöz ise, 28 Ekim 211 Cuma günü gerçekleştirilecek oturumlarda toplu taşımacılığın finansmanı, yasal düzenlemeler, kurumsal yapılanma, özelleştirmeler, sübvansiyonlar, hat ihaleleri, AB direktifleri, ücret regülasyonu, yenilikçi finansman yaklaşımları ve işletme kontratları gibi son dönemde sektör açısından büyük önem taşıyan konuların yerli ve yabancı uzmanlar tarafından tartışılacağını ifade etti.

Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenecek konferansa, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılması bekleniyor.

Konferans programı kapsamında, Kayseri'de şehir içi toplu taşımacılıkta önemli bir yere sahip olan hafif raylı sisteme de (Kayseray) teknik gezi düzenlenecek.

Uluslarası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)

1885 yılında kurulan, 92 farklı ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, bakanlıklar, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluşan ve dünya genelinde 3 bin 400?den fazla kurumun üyesi olduğu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olma özelliğini taşıyor. Merkezi Brüksel'de bulunan UITP'nin, Dubai, Moskova, İstanbul, Roma, Sao Paulo, Abidjan, Bangalore, Johannesburg, Hong Kong ve Canberra'da ofisleri bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/toplu-tasimacilik-sektoru-kayseride-bulusacak_89374.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!