Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin İlk Genç Mimar Ödülü Sahibini Buluyor

Arkitera Mimarlık Veritabanı'nın (AMV) yayına açılışının birinci yıl dönümünde Arkitera Mimarlık Merkezi ve Kale Grubu Şirketleri tarafından verile

yapitr/Murat UYMUŞLAR

Diğer

Türkiye'nin İlk Genç Mimar Ödülü Sahibini Buluyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 4 Ekim 2004
BİTİŞ TARİHİ: 4 Ekim 2004
+ Ajandama Ekle

b>Arkitera Mimarlık Veritabanı'nın (AMV) yayına açılışının birinci yıl dönümünde Arkitera Mimarlık Merkezi ve Kale Grubu Şirketleri tarafından verilen AMV Genç Mimar Ödülü sahiplerini buluyor.

AMV Genç Mimar Ödülü, 4 Ekim 2004 Dünya Mimarlık Günü'nde Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları'nda, T.C.Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Erkan Mumcu'nun ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla yapılacak törenle sahibini bulacak.

AMV Ödül Töreni ve Sergisi, "Gençlik" konusuna odaklanan ve bu sene birincisi düzenlenen İstanbul Mimarlık Festivali boyunca gezilebilecek. Ödül Töreni, gençlerin konferans verdiği, atölyeler düzenlediği, toplantılara katıldığı, "Hafif ama Ağır" temalı İstanbul Mimarlık Festivali'nin de açılış etkinliği olacak. Ödül gecesine Türkiye'nin önde gelen mimar, akademisyen ve basın mensupları da katılacak.

Ödül töreninden sonra bir hafta süre ile Darphane'de açık kalacak olan sergi, Festival'den sonra Türkiye'nin 8 büyük ilini daha dolaşacak. Böylece AMV Genç Mimar Ödülü, Türkiye'yi dolaşacak sergisi ile, nitelikli ürünler veren genç mimarların işleriyle tanınmasına destek olacak.

Ödül alan mimarların projelerinden oluşan sergilerinin yanı sıra, seçilmiş projeleri derlenerek kitap haline getirildi. Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan kitap, yurtiçi ve yurtdışında seçkin kitapevlerinde satışa sunulurken, Genç Türk Mimarlığı'nın yurtdışında da tanınmasına katkı sağlıyor.

Mimarların inşa edilmiş binaları başta olmak üzere tasarım alanında yaptıkları her türlü üretim göz önüne alınarak verilen AMV Genç Mimar Ödülü ile nitelikli ürünler veren genç mimarların işleriyle tanınmalarını sağlamak ve çalışmalarının değerlendirilmesi için bir zemin oluşturmak amaçlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/turkiyenin-ilk-genc-mimar-odulu-sahibini-buluyor_18573.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!