Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uluslararası Çevre ve Tasarım Kongresi 2014

Konut bölgelerini aktörler, tasarım eğilimleri ve üretim yöntemleri üzerinden yeniden düşünmeyi amacıyla 2011 yılından bu yana ulusal ölçekte düzenlenen Çevre ve Tasarım Kongreleri bu yıl, Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde uluslararası boyuta taşınıyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Uluslararası Çevre ve Tasarım Kongresi 2014
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 11 Aralık 2014
BİTİŞ TARİHİ: 12 Aralık 2014
YER: Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Yerleşkesi
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Bahçeşehir Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde

WEB ADRESİ:

environmentanddesign2014.org

+ Ajandama Ekle

İlki 2011 yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Çevre ve Tasarım Kongresi'nin ikincisi, 2013'te YTÜ ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde Bursa'da yapılmıştı. 2014 itibariyle uluslararası ölçeğe taşınan kongrenin teması, "Re-Thinking Residential Environments" (Konut Yerleşimlerini Yeniden Düşünmek) olarak belirlendi. 

İki gün sürecek olan kongre, Kaya Arıkoğlu, Dr. David Grierson, Prof. Leonhard Schenk ve Prof. Dr. Murat Soygeniş’in katılacağı kapanış paneliyle sona erecek.


Kongrenin kavramsal çerçevesi

Fiziksel ve sosyal çevrelerdeki değişim, teknolojik gelişmeler, merkez-çeper sınırının erimesi, küresel ve yerel dinamiklerin etkileşimi, yerleşim dokularını dönüştürürken, demokratik idealler ve ekolojik endişeler karar aşamalarında ön plana çıkmakta; bu değişim konut alanları üzerinde yeni tartışmaları ortaya çıkarmaktadır. Çevre ve Tasarım Kongresi bu bağlamda, farklı ölçeklerdeki konut bölgelerinde yaşam, tasarım ve uygulama; kültürler arası karşılaştırmalar, disiplinler arası yaklaşımlar, yenilikçi araştırma tekniklerine yoğunlaşarak eleştirel yorumlar üretilmesi ve paylaşılması, entelektüel bir fikir ve deneyim takası sağlanması, konut kültürüne ışık tutabilecek çevre ve tasarımın birlikteliğinin vurgulanması amacı ile tüm dünyadan araştırmacı, tasarımcı ve uygulamacıları, konut bölgeleri üzerine çağdaş problemleri ve geleceğe yönelik olasılıkları tartışmak amacıyla buluşturmaktadır.

"Uluslararası Çevre ve Tasarım Kongresi" (Environment and Design), 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde izlenebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/uluslararasi-cevre-ve-tasarim-kongresi-2014_117486.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!