Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Sektöründe Global Göstergeler ve Gelecek

Türk Yapı Sektörünün ve Bölgenin En Büyük Buluşması “Uluslararası YAPI /TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı” etkinlikleri kapsamında Türk yapı sektörünün buluşma noktası Yapı-Endüstri Merkezi ve Avrupa’da sektöre özel araştırmalarla tanınan B+L Marktdaten, Yapı Sektörünü global göstergeler ışığında konuşacaklar.

yapi.com.tr

Toplantılar

Yapı Sektöründe Global Göstergeler ve Gelecek
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 9 Mayıs 2009 15:00
BİTİŞ TARİHİ: 9 Mayıs 2009 17:00
YER: Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Marmara Salonu, Beylikdüzü, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

ürk Yapı Sektörünün ve Bölgenin En Büyük Buluşması “Uluslararası YAPI /TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı” etkinlikleri kapsamında Türk yapı sektörünün buluşma noktası Yapı-Endüstri Merkezi ve Avrupa’da sektöre özel araştırmalarla tanınan B+L Marktdaten, Yapı Sektörünü global göstergeler ışığında konuşacaklar.

Türkiye'de yapı sektörünün nabzını tutan Yapı-Endüstri Merkezi danışmanı Barış Onay, küresel ölçekte yapı sektörüne özel pazar araştırmaları yapan B+L Marktdaten GmbH Direktörü Martin Langen ve "Türk Yapı Sektörü Raporu 2008" danışmanı ekonomist Doç. Dr. Saygın Eyüpgiller global ekonomik krizin doğrudan etkilediği yapı sektöründeki güncel gelişmelerin ışığında sektörün geleceğini tartışacaklar.



Doç. Dr. Saygın Eyüpgiller, Gazi Üniversitesi İsletme Bölümü Öğretim üyesi

1956 yılında Ankara'da doğdu. Ortaöğrenimini Galatasaray Lisesi'nde, lisans eğitimini ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İsletme Bölümü'nde tamamladı.1985 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Doktorasını tamamladığı Gazi Üniversitesi İİBF Maliye Bölümünde doçent olarak görev yapmaktadır. Deloitte'de denetim, Petkim Holding, Raks Holding ve Yapı Merkezi Holding'de mali ve finansal koordinatörlük görevlerinde 20 yıl özel sektör deneyiminin ardından 2006 yılında akademik hayata döndü. TOBB Özel İhtisas Komisyonlarında ve Taahhüt Sektörü Meclisi'nde 1998 - 2008 yılları arasında görev yapan Eyüpgiller'in finans, muhasebe ve vergi konularında yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.

Barış Onay, Yüksek Mimar, Yapı-Endüstri Merkezi

 Barış Onay 17 Ocak 1978’de İstanbul’da doğdu. 1995 yılında Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’ni ve 2000 yılında İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Öğrenimini sürdürmek üzere Paris’e giden Barış Onay, 2002 yılında Ecole d’Architecture Paris-Belleville’de Kentsel Tasarım, 2003 yılında da Université 1 Pantéon-Sorbonne da Mimarlık Tarihi yüksek lisans programlarını tamamladı. 2004 yılında İstanbul’a dönen Onay, İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde halen sürdürmekte olduğu Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programındaki öğrenimine başladı.

2004-2005 yılları arasında Dünya Mimarlık Kongresi, UIA2005 Istanbul Bilim Komitesi Sekreteri olarak görev yaptı ve kongredeki görevini takiben 2005 yılında Yapı-Endüstri Merkezi’nde koordinatör olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında bu pozisyonunu değiştirerek Yapı-Endüstri Merkezi’nde halen sürdürmekte olduğu danışmanlık görevine başladı.

Yapı-Endüstri Merkezi’nin üyesi olduğu ‘Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği’ UICB’ nin 2005 yılındaki genel kurulunda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Onay, 2008 yılındaki genel kurulda da, üç yıllık bir süre için UICB Genel Sekreteri olarak seçildi.

Yapı-Endüstri Merkezi ve UICB’ deki görevlerinin yanı sıra Onay, Çevre Dostu Binalar Konseyi’nin icra kurulunda, DEIK Türk-Ukrayna İş Konseyi Yürütme Kurulunda ve ‘Uluslararası Fuar Yapımcıları Birliği’ UFI Sürdürülebilirlik Komitesinde görev almaktadır. Onay ayrıca yurt içi ve yurt dışında mimarlık ve yapı sektörü üstüne birçok konferansta konuşmacı olarak yer almakta ve makaleler yazmaktadır.

Martin Langen (MBA), İşletmeci , B+L Marktdaten GmbH

 
1966, Almanya – Bonn doğumlu Martin Langen Cooperative Education Mosbach Üniversitesi’nde aldığı işletme eğitiminin ardından 1888 yılında MBA programını tamamlamıştır. 1990-1993 yılları arasında BBE Unternehmensberatung GmbH, Cologne şirketinde danışman olarak görev yaptıktan sonra aynı görevle bir sene btp GmbH şirketinde çalışmıştır. Burada özelleştirme sürecinde Rus yönetimine eğitim ve destek sağlamanmasının yanı sıra Alman Federal Finans Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Alman proje takımlarının komisyonu ve bütçelendirilmesinden de sorumluydu.  1994’te B+L Marktdaten GmbH, Bonn’da başladığı Genel Müdürlük ve 1997’de Lecturer BA Mosbach’da başladığı Genel Müdürlüğü görevlerini halen sürdürmektedir.

 
B+L Marktdaten GmbH

Marktdaten GmbH 15 yıldır Avrupa yapı ve konut piyasalarında karar vericiler için gereken temel unsurları sağlamaktadır. Piyasaya ilişkin kapsamlı ve detaylı bilgi, uygun araştırma ve analiz metodolojisiyle birleştiğinde hızlı ve doğru sonuçları garanti eder. Çalışmalarımız pratikte uygulamaya yönelik olduğundan müşterilerimizin planlama ve yatırım operasyonlarında doğru kararları almasını sağlar.

Piyasa araştırmasına dayalı karar esası: Araştırma ve çalışmalarımız kapsamlı B+L veri havuzunu oluşturmaktadır. Bu piyasaya ilişkin veriler tüm Avrupa ülkelerinden ve Çin’den sürekli olarak güncellenmektedir. Kurumumuz Batı be Doğu Avrupa piyasaları üzerine yılda 30’u aşkın araştırma yayınmaktadır.

Bölgesel Piyasa Potansiyeli – İspanya’dan Rusya’ya aynı veritabanında: RegioData paketi piyasa potansiyelini posta kodu düzeyinde kapsar. Piyasa potansiyellerine ilişkin veriler ahşap ve yapı malzemeleri sektörlerinde 50’iyi aşkın ürün grubunda erişilebilir. 

Diğer araştırmalar – özel piyasalarda kapsamlı bilgi : Sipariş üzerine yaptığımız ürün, ülke ve hedef grup incelemeleri de çalışmalarımızın merkezi unsurlarındandır. 

Ticari Mülkiyet Piyasaları [YENİ] : B+L Avrupa mülkiyet piyasalarını uzun dönem Avrupa yapı gelişmelerini öngörerek inceler.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yapi-sektorunde-global-gostergeler-ve-gelecek_68546.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!