Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Yapı Ürünleri Sektöründe Katma Değer Yaratan Yenilikçi Tasarımlar İçin Değerlendirmeler, Öneriler"

Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilen "Design Turkey 2008 Kazananlar Sergisi" paralelinde düzenlenecek olan "Yapı Ürünleri Sektöründe Katma Değer Yaratan Yenilikçi Tasarımlar İçin Değerlendirmeler, Öneriler" paneli, Yapı sektöründen endüstriyel tasarımcılar ile sektörün pazarlama ve firma temsilcilerini bir araya getirecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Yapı Ürünleri Sektöründe Katma Değer Yaratan Yenilikçi Tasarımlar İçin Değerlendirmeler, Öneriler"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 14 Ekim 2010 14:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya - İstanbul
DÜZENLEYEN: Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ve Yapı-Endüstri Merkezi.
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:4/430 (Polat Kulesi Yanı) 34394 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

URQUALITY® Programı dahilinde ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle gerçekleştirilen “endüstriyel tasarım ödüllendirme sistemi” Design Turkey 2010 Ödülleri değerlendirme süreci devam ediyor. Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ise Design Turkey 2008’in ödül kazanan ürünlerine kapılarını açtığı "Design Turkey 2008 Kazananlar Sergisi" paralelinde bir panel düzenliyor.

14 Ekim 2010 Perşembe günü
saat 14:00’te gerçekleştirilecek olan “Yapı Ürünleri Sektöründe Katma Değer Yaratan Yenilikçi Tasarımlar İçin Değerlendirmeler, Öneriler” başlıklı panelde, endüstriyel tasarım kullanımının yapı sektöründeki ulusal ve uluslararası gelişmeleri tartışılacak. Yapı sektöründen endüstriyel tasarımcılar ile sektörün pazarlama ve firma temsilcilerini bir araya getirecek olan panelin moderatörlüğünü ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı öğretim üyesi Hakan Ertem üstlenecek.

Panel katılımcıları şöyle:

Konuşmacılar
Sadi Burat - Kurucu Başkan | BOCCİ
Özlem Devrim, ETMK İstanbul Şb Başkanı | ViKO Elektrik Elektronik End. A.Ş.
Ercüment Hizal - Genel Müdür | WİTTUR Turkiye
Atilla Kuzu - Kurucu Ortak | ZOOM Tasarım Proje Uygulama
Akın Nalça - Tasarımcı, Yönetici | TERMINAL Design

Sunum Yapacak Tasarımcılar
Nagehan Kılıçarslan - Tasarımcı, Ortak | CAMEKS
Tamer Nakışçı - Endustriyel Tasarimcı
Seyman Çay - Endüstriyel Tasarımcı, Ortak | MG Design


Panel Konuşmacıları Hakkında Kısa Kısa...


Sadi Burat | Bocci Kurucu Başkanı

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret Genel Müdürü Şadi Burat,1949 Muğla doğumlu. Robert Kolej’den sonra, Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden 1973’de mezun oldu. Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans çalışmasını Kanada’daki University of Windsdor’da tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra ise Eczacıbaşı Seramik Fabrikaları’nda Endüstri Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Endüstri Mühendisliği Şefliği, Bilgi İşlem Yöneticiliği, Materyal Müdürlüğü, Teknik Koordinatörlük, Fabrika Müdürlüğü, Bozüyük ve Kartal Fabrikaları Müdürlüğü yaptı. 1986’da Eczacıbaşı Seramik Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Sadi Burat Bocci kurucu başkanıdır.

Özlem Devrim | ETMK İstanbul Şb Yönetim Kurulu Başkanı
VIKO Elektrik Elektronik End.A.S – Tasarım Bölümü

1997 yılında M.Ü. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Askeri projelerde haberleşme araçlarının kabuk tasarımları, mağaza ve alışveriş merkezleri için metal teşhir stand ve ekipmanları tasarımı, mobil iletişim araçları ile mobil telefonlar için ürün-kullanıcı segmentasyonu çalışmaları ile görsel tasarım, mekanların aydınlatma projeleri ile aydınlatma objeleri tasarım ve imalatı, yapılarda iç dekorasyona yönelik işlevsel ve estetik elektrik-elektronik anahtarların tasarım ve imalatı sektörlerinde çalıştı. Çeşitli dergilerde ve web sitelerinde yazıları yayınlanan tasarımcı, Tasarım felsefesi üzerine yazdığı özgün denemelerini kişisel web-sitesinde yayınlamaktadır. Devrim 2010 yılı itibariyle, profesyonel iş hayatının yanı sıra yarı zamanlı öğretim üyeliği de yapmaktadır.

ETMK İstanbul Şubesi 2010-2012 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Özlem Devrim, hâlen VIKO Tasarım Bölümü’nde çalışmaktadır.

Ercüment Hızal | Wittur Turkiye Genel Müdürü

1955 İstanbul doğumlu olan Hızal, 1980 yılında DGSA’dan İç Mimar ve Endüstri Tasarımcısı olarak mezun oldu. İlk şirketini 1974, ikincisini 1980 ve üçüncüsünü 1991 yılında kurdu. Wittur Grubu ile 1993 yılında ortak oldu. Uluslararası tecrübe ile 35 yılı aşkın bir süredir tasarım ve üretimin içinde bulunan Hızal, 1991 yılından bu yana Aysad Asansör Sanayicileri Derneği'nde çalışmalar yaptı ve birden fazla başkanlık görevini üstlendi. Hızal, Asansör Teknik Komitesi’nin kuruluşunda da yer aldı.

90’lı yılların ortasından beri EN Avrupa Standardları'nın Türkiye’ye uyarlanması ve uygulanması çalışmalarında bulunan Hızal, ELA Avrupa Asansör Sanayicileri Derneği, CEN Avrupa Standardları Komitesi, ISO Uluslararası Standard Organizasyonu, TSE Türk Standardları Enstitüsü, Türkak ve NBL Avrupa Onaylanmış Kuruluşlar Birliği'ndeki çalışmalara katıldı. Ayrıca asansörler, tasarım, standardlar ve yönetmeliklerle ilgili birçok uluslararası konferans ve kongreye katıldı.

Atilla Kuzu | Zoom TPU - İç Mimar, Endüstri Ürünleri Tasarımcısı

Atilla Kuzu, Almanya ve Türkiye’de tamamladığı eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Bölümü İç Mimarlık Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Çeşitli tasarım ve mimarlık ofislerinde deneyim kazanmış olan Kuzu, çalışmalarını 1994 yılında İç Mimar Levent Çırpıcı ile birlikte kurdukları Zoom Tasarım çatısı altında sürdürüyor.



Akın Nalça | Mimar-Tasarımcı

Profesyonel tasarım ekibi ve çözüm ortaklarıyla yıllardır ofis, showroom, fuar standı ve maşaza gibi farklı mekan çözümleri sunan Akın Nalça Moduler Spaces, tasarım atölyesi geleneğini yeni binası ve yeni adı “Terminal” ile sürdürüyor.


http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yapi-urunleri-sektorunde-katma-deger-yaratan-yenilikci-tasarimlar-icin-degerlendirmeler-oneriler_83078.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!