Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aydın Ticaret Odası, İhracat Çalışmalarını Destekleyecek

Aydın Ticaret Odası, ABD'de ihracat yapacak üyelerini destekleyecek. Ücretsiz hizmetler arasında vize, havaalanı transferi, tercümanlık gibi kalemler de var. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, ihracat pazarlarını geliştireceklerini söyledi.

yapı.com.tr
 Aydın Ticaret Odası, İhracat Çalışmalarını Destekleyecek

Aydın iş dünyası, New York’ta yapacağı ihracat çalışmaları için ücretsiz desteklenecek. Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile New York Ticaret Odası arasında yapılan ‘Kardeş Oda’ protokolünün ardından AYTO ‘vize, havaalanı transferi, tercümanlık hizmeti’ gibi pek çok kalemde üyelerine ücretsiz hizmetler sunacak. Dünya Gazetesi'nden Handan Sema Ceylan'ın haberine göre, New York Ticaret Odası, Manhattan Ticaret Odası, Atlanta Türk Amerikan Ticaret Odası ve Miami Latin Ticaret Odaları ile protokol imzalayan Aydın, özellikle gıda, doğal taş ve maden ile inşaat sektöründe önemli ticari ilişkiler geliştirmeyi hedefliyor.

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “İhracatta hem ülkemiz hem de Aydın düşüş yaşıyor. En temel hedefimiz üyelerimizin sıkıntılarını azaltmak. İhracatta düşüşün önüne geçmek için her ay üyelerimizin sektörleri doğrultusunda bir yeni hedef pazar raporu yayınlıyoruz. Geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai için bir rapor sunduk” dedi.

AYTO’nun 5 yıldızlı oda olmak için son bir yıldır New York Ticaret Odası ile kardeş oda görüşmeleri yürüttüğünü de anlatan Ülken, “Akredite oda olmak için yurtdışından partneriniz olmalı. Biz de en iyisini bulduk. Amerika bizim için çok önemli bir pazar. Ayrıca Amerika’da 500 bin Türk yaşıyor. Bunların 120 bine yakını New York ve çevresinde. Orada ilk etapta bisiklet kiralayan Türklerin şimdi araç kiralama filoları var. Ticareti çok ilerletmişler. Bizim de ortak iş yapabileceğimiz insanlar” diye konuştu.


Amerika’da şirket açma ve kapatmanın düşük maliyetli olduğunu da kaydeden Başkan Ülken, “Biz orada şirket açarak da buradan mallarımızı satabiliriz. Amerikan şirketleri ihracatta akreditif açmıyor, sözleşme yapmıyor. Bu da gözümüzü korkutuyor. Ama orada şirket açarsak, paramızı alamamamız gibi bir ihtimal yok. İcra süreçleri bile çok kısa sürüyor. Amerika, bu konuda iş dünyasına garanti ve güven veriyor” şeklinde konuştu.

Ücretsiz verecekleri hizmetin kaynağını da anlatan Ülken, “Her üyemize yılda bir kez 1000 dolar yurtdışı fuar standı desteği sağlıyoruz. Yurt içinde de 1000 lira veriyoruz. Çoğu zaman bu fuar destekleri kullanılmıyor. Bizim üyelerimize Amerika’da vereceğimiz desteğin tutarı fuar teşviki rakamını bulmuyor” dedi.

Türkler Atlanta’da yap-sat yapıyor

Yaptıkları diğer protokollere de değinen Ülken, şunları kaydetti: “New York’a ve dolayısıyla Manhattan’a gıda ihraç edebiliriz. Damak tatları bizden çok uzak değil. Marmelat, reçel, kuru incir satabiliriz. Zeytinyağı büyük ilgi görür, organik ürünlere talep var. Kaliforniya bizimle aynı paralelde onlara da benzer gıda ürünleri satabiliriz. Atlanta’da Türkler inşaat sektöründe öne çıkmış. Yapsat yapıyorlar. Aydın inşaat sektörünün de orada yapabileceği işler var. Miami de doğal taş ve madencilik sektöründe önemli bir merkez. Hali hazırda bizim taşlarımız orada satılıyor. Aydın’ın Çine ilçesi madencilik sektöründe bu sayede gelişebilir. Buralarda ikili görüşmeler yapacağız.”

ABD için ücretsiz sağlanacak hizmetler:

-ABD vizesi kolaylığı
-Amerika’nın bütün noktalarından havaalanı transferleri
-Amerika’da şirket açma, yatırım yapma, vergi ve mevzuat danışmanlığı
-AYTO üyelerinin sektörleri ile ilgili raporlama
-AYTO üyelerinin sektörlerine göre Amerika’daki meslektaşları ile ilgili ikili görüşmeler
-İthalat yapmak isteyen Amerikan şirketleri ile randevuların ve iş görüşmelerinin sağlanması
-Amerika genelinde tüm tercümanlık hizmetleri

http://www.yapi.com.tr/haberler/-aydin-ticaret-odasi-ihracat-calismalarini-destekleyecek_137668.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!