Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1,5 Milyon Bira Şişesinden Budist Tapınağı!

Tayland’ın Sisaket bölgesinin keşişleri, topladıkları bir buçuk milyon bira şişesinden tapınak inşaat ettiler. Wat Pa Maha Chedi Kaew tapınağı yeşil ve kahverengi bira şişelerinden yapıldı. Geri dönüşümlü şişelerin tercih edildiği yapı için şişe toplama işine 1984 yılında başlandı. Başlarda az olan şişe sayısı amacın öğrenilmesinin ardından son

CNN Türk
1,5 Milyon Bira Şişesinden Budist Tapınağı!

Tayland’ın Sisaket bölgesinin keşişleri, topladıkları bir buçuk milyon bira şişesinden tapınak inşaat ettiler. Wat Pa Maha Chedi Kaew tapınağı yeşil ve kahverengi bira şişelerinden yapıldı. Geri dönüşümlü şişelerin tercih edildiği yapı için şişe toplama işine 1984 yılında başlandı. Başlarda az olan şişe sayısı amacın öğrenilmesinin ardından son zamanlarda artmaya başladı.

Tapınağın içinde krematoryum bölgesi, dua odası, salon, banyo bulunuyor. Ayrıca etrafında da şişelerle bir su kulesi ve birkaç tane bungalov inşa edildi. Rahipler, şişelerin temizlenmesinin kolay olduğunu ve iyi aydınlatma sağladıklarını söylüyor.

Bir Alman bira firmasının yeşil şişeleriyle, yerel bir biranın kahverengi şişeleri kullanılarak yapılan bina için bir de bira şişelerinin kapaklarından Buda mozaiği yapıldı. Yapım için yaklaşık 1,5 milyon geri dönüşümlü şişe kullanıldı, daha fazla yapı için şişe toplama işlemi de sürdürülüyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/1-5-milyon-bira-sisesinden-budist-tapinagi_66747.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!