Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1 Milyon Dolarlık Daireler El Altından Satılıyor

Konut fiyatlarının hızla arttığı İstanbul’da öyle daireler var ki, fiyatları lüks villaları bile geride bırakıyor. 1 milyon doları aşan fiyatlarla satılan bu daireler, sahipleri genelde ünlü isimler olduğu için tabela asılmadan, el altından satılıyor.

Vatan Gazetesi



onut fiyatlarının hızla arttığı İstanbul’da öyle daireler var ki, fiyatları lüks villaları bile geride bırakıyor. 1 milyon doları aşan fiyatlarla satılan bu daireler, sahipleri genelde ünlü isimler olduğu için tabela asılmadan, el altından satılıyor.

İstanbul genelinde lüks daireler Etiler, Ulus, Teşvikiye ve Maçka’da yoğunlaşıyor. Lüks restoran ve alışveriş merkezlerinin yer aldığı bu semtlerde ’deniz manzaralı’ daireleri tercih edenler, normal dairelerden çok daha yüksek bedeller ödemek durumunda kalıyor. Bu lokasyonda ortalama 150 metrekarenin üzerindeki deniz manzaralı dairelerin fiyatı 1 milyon dolardan başlarken, fiyat dairenin konumuna göre 2.5 milyon dolara bile çıkıyor.

TURYAP Ulus yetkilileri, bölgede fiyatı 1 milyon doları aşan dairelerin emlakçıya düşmeden satıldığını söylüyor: “Burada daireler el altından satılıyor. Dairelerin sahipleri ünlü kişiler olduğu için satılık tabelası asılmasını ve piyasaya düşmesini istemiyorlar. Çoğu aynı sitede veya blokta oturanların yakınlarına veya tanıdıklarına satılıyor.”

VİS Etiler yetkilisi İsmail Mahmutoğlu Etiler, Levent ve Ulus’taki dairelerin ortalama yaşının 20 olduğunu, binalar yeni olsa rakamların ikiye katlanacağını vurguluyor.

Eskidji Nişantaşı yetkilisi Cengiz Aksoylar, Teşvikiye ve Maçka’da Boğaz’a bakan 160-170 metrekare dairelerin fiyatının 1 milyon dolardan başladığını söylüyor.

ALKENT
Etiler Alkent’te halen satılık olan daire 270 metrekare. Fiyatı 1.4 milyon dolar

SARI KONAKLAR
Etiler Sarı Konaklar’da 276 metrekarelik daire 1.5 milyon dolardan satılıyor.

NACİYE SULTAN
280 metrekare 2.5 milyon $.

UBA
UBA’da 300 metrekare 1.5 milyon $.

NAİLE SULTAN
Ulus Naile Sultan’da daireler 2.5 milyon $.

http://www.yapi.com.tr/haberler/1-milyon-dolarlik-daireler-el-altindan-satiliyor_51010.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!