Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1 Saatlik Yol 5 Dakikaya İniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesince sürdürülen Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli çalışmasında, iki yönden karşılıklı yapılan tüneller birleştirildi. Birleştirme işlemi sırasında gazetecilere açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, proje tamamlandığında Sarıyer'in girişinde yaşanan trafik sıkıntısının giderilmiş olacağını ve tünelin

Habertürk
1 Saatlik Yol 5 Dakikaya İniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesince sürdürülen Sarıyer - Çayırbaşı Karayolu Tüneli çalışmasında, iki yönden karşılıklı yapılan tüneller birleştirildi. Birleştirme işlemi sırasında gazetecilere açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, proje tamamlandığında Sarıyer'in girişinde yaşanan trafik sıkıntısının giderilmiş olacağını ve tünelin Sarıyer'in merkezini TEM ve E-5 otoyollarına bağlayacağını söyledi.

Yaklaşık bir saat süren yolun, tünel bittiğinde 5 dakikalık mesafeye ineceğini kaydeden Topbaş, Mayıs ayında tünelin kaplama ve diğer işlemlerine başlanacağını ve bu çalışmaları da yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Konuşmasının ardından, ''Beko'' adı verilen tünel kazıcı makinenin operatör koltuğuna oturan Topbaş'a, operatör Selçuk Şavran tarafından aracın nasıl kullanılması gerektiği anlatıldı. Bu araçla, tünelin son kısmındaki duvarı kırarak tünelleri birleştiren Topbaş, operatör Şavran'a 250 lira bahşiş verdi.

Sarıyer - Çayırbaşı karayolu tüneli

Sarıyer Çırçır Deresi bölgesinden Çayırbaşı Mahallesi Fidanlık bölgesine çıkacak 3870 metre uzunluğundaki tünelin taban genişliğinin 11.8 metre, yol genişliğinin 9.50 metre ve yüksekliğinin de 7.33 metre olduğu öğrenildi.

Tüm kazılarının 15 Nisan 2009'da bitmesi planlanan tünelle Sarıyer'in merkezden TEM ve E-5 otoyollarına bağlanılacağı ve 1 saatlik yolun 5 dakikaya ineceği ifade edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/1-saatlik-yol-5-dakikaya-iniyor_67531.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!