Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

10 Milyar Doları Bastıran Abu Dabi Dubai’de ‘Fazla Söz Hakkı’ İsteyecek

Borçları toplamı 80 milyar doları bulan ve borç ödemeleri için erteleme isteyen Dubai yönetimine 10 milyar dolarlık kaynak aktarımı yapan Abu Dabi Emirliği’nin, bu yardım karşılığında Dubai’nin önemli varlıkları üzerinde daha fazla kontrol hakkı isteyebileceği belirtiliyor.

Hürriyet Gazetesi
10 Milyar Doları Bastıran Abu Dabi Dubai’de ‘Fazla Söz Hakkı’ İsteyecek

Borçları toplamı 80 milyar doları bulan ve borç ödemeleri için erteleme isteyen Dubai yönetimine 10 milyar dolarlık kaynak aktarımı yapan Abu Dabi Emirliği’nin, bu yardım karşılığında Dubai’nin önemli varlıkları üzerinde daha fazla kontrol hakkı isteyebileceği belirtiliyor. Analistler, petrol zengini Abu Dabi Emirliği’nin, Dubai’nin havayolu şirketi Emirates, liman işleticisi DP World ve Londra merkezli, 100 milyar dolarlık küresel fonu yöneten Pictet Asset Management gibi büyük kuruluşlar üzerinde daha çok söz hakkı isteyebileceğini vurguluyor.

Bu sadece başlangıç

Abu Dabi yardımının sadece bir başlangıç olduğunu söyleyen Goldman Sachs Ekonomisti Ahmet Akarlı, “Gerçek şu ki Dubai’nin Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) daha fazla yardım almaya ihtiyacı var” dedi. Dubai için finansal toparlanmanın henüz başı olduğunu belirten Akarlı, “Borçtan kurtarma işlemi varlık satışlarını ve batan varlıkların likidite edilmesini de içerebilir” yorumunda bulundu. Roubini Global Ekonomisti Arnab Das ise, Abu Dabi yardımı gelmeseydi hasarın çok daha büyük olabileceği görüşünde. Abu Dabi Emirliği, Dubai’ye gerçekleştirdiği 10 milyar dolarlık para aktarımının ardından, ABD’li otel zinciri Hyatt’ın yüzde 10.9’luk A sınıfı hissesini yaklaşık 140 milyon dolara satın aldı. 45 ülkede faaliyet gösteren Hyatt zincirinin 415 farklı mülkiyeti bulunuyor. Öte yandan, Abu Dabi Emirliğin’in genel olarak petrol yatırımlarında kullandığı ‘ADIA’ adlı fonun, Hyatt hisselerinin alımında kullanıldığı ifade edildi. ADIA fonunun 400 ile 875 milyar dolar aralığında bir büyüklüğe sahip olduğu belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/10-milyar-dolari-bastiran-abu-dabi-dubaide-fazla-soz-hakki-isteyecek_75014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!