Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

10 Milyon Euro'luk Çekmece Sistemi

Dünyanın en büyük ilk beş mobilya aksesuarı üreticisinden biri olan Samet Mobilya, 32 ay süren ve 10 milyon euro'ya mal olan Ar-Ge çalışmaları sonucunda daha sessiz, 50 kilo yük alabilen ve kolay kapatılabilen Smart adlı çekmece sistemlerini piyasaya sundu.

Milliyet Gazetesi



ünyanın en büyük ilk beş mobilya aksesuarı üreticisinden biri olan Samet Mobilya, 32 ay süren ve 10 milyon euro'ya mal olan Ar-Ge çalışmaları sonucunda daha sessiz, 50 kilo yük alabilen ve kolay kapatılabilen Smart adlı çekmece sistemlerini piyasaya sundu. Sistemler mutfak ve banyolar için üretilen Smartbox ve yatak odaları için üretilen Smartslide'ın yanı sıra yavaş kapanma sistemi Airbrake'i içeriyor.

Şirket olarak Ar-Ge'ye çok önem verdiklerini aktaran Samet Mobilya Genel Müdürü Ufuk Kızıltan, şirketin 750 çalışanı bulunduğunu, bunun 50'sinin Ar-Ge elemanlarından oluştuğunu söyledi. Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ürünlerinin katma değer anlamında değer kazandığını anlatan Kızıltan, normal bir çekmece rayı 40 euro'ya satılıyorken, smart ürün gruplarının 8 euro'ya satıldığını belirtti.

2007 yılını 15 milyon euro'su ihracat olmak üzere toplam 50 milyon euro ciroyla bitireceklerini kaydeden Kızıltan, 5 yıl içerisinde bu rakamı 120 milyon euro'ya ulaştıracaklarını ifade etti.

99 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini anlatan Ufuk Kızıltan, "Doğu Avrupa ve Türki cumhuriyetlerde 3 yıl içinde lider olup, İtalya, ABD, İsveç ve Almanya gibi mobilya öncüsü ülkelerde 5 yılda en az yüzde 10'luk pazar payına sahip olymak istiyoruz" diye konuştu.

Aynı zamanda IKEA'ya da üretim yaptıklarını belirten Kızıltan, Smart ürün grubu için dünyanın önde gelen birçok şirketiyle görüştüklerini de dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/10-milyon-euroluk-cekmece-sistemi_57209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!