Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

10 Müteahhitten Dokuzu Vasıfsız

“Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması” yönetmeliği kapsamında derecelendirilen müteahhitlerin yalnızca yüzde birinin üst grupta yer aldığı ortaya çıktı. Sektördeki mesleki ve teknik yetersizlik tepki çekti.

yapi.com.tr
10 Müteahhitten Dokuzu Vasıfsız (Fotoğraf: AA)

Türkiye, deprem riski yüksek bir ülke olmasına rağmen yapı müteahhitliği sektöründe kalite standartları istenilen seviyeye ulaşamadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belgelendirilen yapı müteahhitlerinin büyük bölümünün, “vasıfsız” olarak nitelendirilebilecek firmalar olduğu öğrenildi. Sektördeki firmaların dağılımı, Türkiye’nin deprem gerçeği ile uyumlu bir müteahhitlik kalitesinin sağlanamadığını gözler önüne serdi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de yalnızca 998 müteahhit A Grubu olarak sınıflandırıldı. B Grubunda sınıflandırılan müteahhit sayısı ise 410’da kaldı. Türkiye’deki toplam 148 bin 9 müteahhitten 108 bin 371’inin en düşük kalite grup olan H Grubunda sınıflandığı belirlendi.

CHP Milletvekili Türker Ateş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Sektörde ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterlilik kriterleri bir türlü yukarı çıkarılamadı. Sistemde A ve B grubunda yer alan firmaların oranı da sadece yüzde 1’de kaldı. Oysa sektörün çatı kuruluşları deprem riski yüksek olan bölgelerde A grubunun dışında hiçbir müteahhittin iş yapamaması gerektiğini vurgulamaktaydı. Kriterleri artırmak, kaliteyi yükseltmek mecburiyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/10-muteahhitten-dokuzu-vasifsiz_201568.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!