Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

10 Yılda 9 Defa Açılışı Yapılan Hastane Hâlâ Açılmadı

Van Erciş’te 2008’de yapımına başlanan devlet hastanesi, üzerinden geçen 10 yıla ve yapılan 9 ‘açılış törenine’ rağmen hâlâ inşaat aşamasında. Sağlık Bakanı Demircan konuya dair, “Sistemden kaynaklanan bir sıkıntı” dedi.

yapi.com.tr
10 Yılda 9 Defa Açılışı Yapılan Hastane Hâlâ Açılmadı

AKP döneminde yapılan “toplu açılış törenleri”nin “vazgeçilmezleri” arasında yer alan Erciş Devlet Hastanesi, bitmek bilmeyen inşa çalışmaları nedeniyle çürümeye terk edildi. Van’ın 200 bin nüfuslu en büyük ilçelerinden Erciş’te 2008 yılında yapımına başlanan ve inşaatı tamamlanmayan devlet hastanesi için 9 kez açılış töreni yapıldı. Van depreminden bu yana prefabrik ek binalarda hizmet veren ve özellikle “kadın doğum” bölümünde yaşanan ölümlerle tartışılan Erciş Devlet Hastanesi’nin yerini alması beklenen hastanenin dış cephe inşaatı 10 yılda henüz bitme aşamasına gelirken, hastanenin iç inşaatı tamamlanmadı.

Meclis’e taşındı
BirGün'de yer alan habere göre, bitmeyen hastane inşaatı nedeniyle ölümle sonuçlanan ameliyatlar yapıldığını ve anne ile bebek ölümlerinin arttığını ifade eden HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle dört ayrı soru önergesi sundu. Hastanenin 9 kez açılışının yapılmasına rağmen henüz hizmete girmediğine ve inşaatının dahi tamamlanmadığına dikkat çeken Botan, sorunun ne zaman çözüleceğini sordu.

Bakan, Genel Kurul’da konuştu
Botan’ın yazılı ve sözlü birçok soru önergesine yanıt vermeyen Sağlık Bakanı Demircan, daha sonra Genel Kurul’da hastanenin durumu ile ilgili bir açıklama yaptı. Sorunun “sistemden kaynaklandığını” öne süren Demircan, “İhale Kanunu’ndan kaynaklanan nedenlerle inşaatları tamamlamamız sıkıntıya neden oluyor. İflas ediyor, bunlar yargı konusu oluyor, tasfiye edilmeden tekrar ihale edemiyorsunuz” dedi.

Ağrı örneği
Hastanenin açılmamasına rağmen neden 9 kez açılış töreninin yapıldığına değinmeyen Demircan, Ağrı’da yapımına başlanan hastanenin 10 yılda tamamlanabildiğini hatırlattı. Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yapımına başlanan hastanenin yapımında 7. yılın geride kaldığını, ancak henüz tamamlanamadığını anlatan Demircan, “Bu durum yasadan kaynaklanıyor. Yoksa Türkiye’de bizim 880 hastanemiz var. Bu sene bile 40’ın üzerinde hastane açacağız” diye konuştu.

200 bin kişi prefabriğe mahkum
Bakan Demircan’ın açıklamalarını BirGün’e değerlendiren HDP’li Botan, 200 bin nüfuslu Erciş’te halkın yetersiz binalardan dolayı prefabrik hastanelere mecbur bırakıldığını, bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Botan, hijyen koşullarından çok uzakta olan hastanenin bir an önce kapatılmasını ve yeni hastanenin hizmete girmesi gerektiğini ifade etti.

ETİKETLER: van erciş
http://www.yapi.com.tr/haberler/10-yilda-9-defa-acilisi-yapilan-hastane-hala-acilmadi_165041.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!