Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

100 Milyon Metrekareyi 'Yalıttık'

100 milyon metrekareyi 'yalıttık'

Sabah EMLAK



sı yalıtımı zorunlu hale gelince, sadece 2005'te 100 milyon metrekarelik inşaat alanında 5 milyon metreküplük yalıtım malzemesi kullanıldı. Yapı sektöründe son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelere bağlı olarak büyüyen ve gelişen yalıtım sektörü, yeni yapılan binalarda yalıtımın zorunlu hale gelmesiyle daha da önem kazandı.

Isı, Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER'in verilerine göre, çevre bilincinin artması ve Avrupa Birliği'ne uyum sürecinin yasal zorunlulukları sayesinde sektör gelişmeye devam ediyor. Her yalıtım türünün binalar için ayrı yararları bulunuyor. En çok bilinen yalıtım türü olan ısı yalıtımı ile ısınma ve soğutma giderlerinde ortalama yüzde 50 tasarruf sağlanması mümkün.

İZODER, toplam oturma alanı 500 metrekare olan 4'er dairelik 5 katlı örnek bir binanın Antalya, İstanbul, Ankara ve Erzurum'da yalıtımsız ve yalıtım standardına uygun yalıtılmış biçimde yakıt giderlerini hesapladı. Bu hesaplamalar doğrultusunda yalıtımlı bir binanın bir yıl içinde yakıt giderlerinden elde ettiği tasarruf Antalya'da 5 bin 377 YTL, İstanbul'da 10 bin 315 YTL, Ankara'da 13 bin 764 YTL ve Erzurum'da ise 22 bin 087 YTL. Bu sonuçlardan yalıtımlı bir evin ya da iş yerinin bütçesinden yüzde 50 daha az yakıt parası ayrıldığı ortaya çıkıyor. Ayrıca yalıtım sayesinde daha az yakıt tüketilmesi, küresel ısınmanın sorumlusu olarak bilinen karbondioksit miktarının azalması anlamına da geliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/100-milyon-metrekareyi-yalittik_45580.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!