Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

11 Aydır İddianame ve Rapor Ortada Yok

Maraş merkezli depremlerde yıkılan Fazilet Apartmanı A bloka ilişkin 11 aydır iddianame ve bilirkişi raporunun hazırlanmaması depremzedelerin tepkisini çekiyor.

yapi.com.tr
11 Aydır İddianame ve Rapor Ortada Yok (Fotoğraf: AA)

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerle yerle bir olan Pazarcık’taki Fazilet Apartmanı A bloka ilişkin yargı süreci, sürünceme halini aldı. Depremin ardından açılan davadan bu yana on bir ay geçmiş olmasına rağmen iddianamenin hazırlanmadığı ve bilirkişi raporunun düzenlenmediği ortaya çıktı.

BirGün’den Oğulcan Aydın’ın haberine göre; depremzede ailelerin Avukatı Musa Bayazıt, binanın zemin katındaki fırının sahibi Akın Yağcı’nın 2012’de bina sakinleriyle davalık olduğunu ve kolonları kestiğini söyledi. Yağcı ile ilgili yakalama kararı çıkarılması haricinde savcılığın herhangi bir işlem yapmadığına dikkat çeken Bayazıt, ailelerin adalet talep ettiğini söyledi.

Bayazıt, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Binayla ilgili daha önce hazırlanan tüm raporları savcılığa sunduk. Savcılık herhangi bir işlem yapmadı. Ağustos ayında sanık hakkında yakalama kararı çıktı ancak hâlâ yakalanmadı. Bilirkişi raporu ve iddianame ise ortada yok. Temmuz ayında görüştüğümüz bir önceki savcı, hazırlanan dosyayı üniversiteye gönderdiğini söylemişti ancak eylül ayında yeni savcıdan bilirkişiye dosyanın gönderilmediğini öğrendik.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/11-aydir-iddianame-ve-rapor-ortada-yok_201162.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!