Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"12 Eylül'ün Karanlık Yıllarında Bize Işık Oldu"

Uzun süredir kanser tedavisi gören Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakkı Önel, Pazar günü hayatını kaybetti. Önel için bugün görev yaptığı YTÜ Mimarlık Fakültesi önünde bir tören düzenlendi.

yapi.com.tr
"12 Eylül'ün Karanlık Yıllarında Bize Işık Oldu"

YTÜ Mimarlık Fakültesi önünde düzenlenen törene, mimarlık camiasının önde gelen isimleri ve Önel’in sevenleri katıldı.

Törende konuşan YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayva ile Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Soygeniş, Önel’in kaybından dolayı üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek, Önel’in üniversiteye katkılarını dile getirdi.  

"Kaybımız büyük"

YTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nuran Kara Pilehvarian, Önel’in üniversitenin İstanbul Teknik Okulu sürecinden, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne giden sürecine kadar bütün evrelerini yaşadığını belirterek, üniversite olarak kayıplarının büyük olduğunu yineledi.

"12 Eylül'ün karanlık yıllarında bize ışık oldu"

TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Esin Hacıalioğlu, Hakkı Önel’in öğrencisi olduğunu belirterek, “Kendisi bize 12 Eylül’ün karanlık yıllarında ışık olmuştur. Her zaman öğencileri ile dopdoluydu. Öğrencileri yüreklendirebilen, ceseratli adımlar atmamızı sağlayan bir hoca olmuştur” şeklinde konuştu.

"Herkesi birleştirirdi"

Bilgi Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Bilgin, Önel ile ilgili şunları söyledi: “Anlatacak çok şey var. Eğer bana ‘Önel’i tek kelime ile anlat?’ deselerdi, tutkal derdim. Çünkü herkesi birleştiren, en olmadık insanları bile yan yana tutan insandı. Yine bu özelliği ile işlerin çok akışkan bir şekilde yürümesini sağlardı”. Bilgin, Önel’in daha yapacak çok işi olduğunu söyleyerek, “Sırasız ölüm dedikleri bu oldu” dedi.

"Resmi hep büyük okumuştur"

YTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Zekai Görgülü, Hakkı Önel’in yaşamının bir başarı öyküsü olduğunu ifade ederek, Önel'in çalışkanlığı ve üretkenliği ile her zaman önplanda olduğunu söyledi. Görgülü, “Gerçekten uygar, demokrat ve Atatürkçü bir insandı. Yarışma ve yöneticilik yapmayı ondan öğrendim. Resmi hep büyük okumuştur. Bu öğretisinden yararlanmalıyız” şeklinde konuştu.

"Atatürk'ü yitirdiğimiz gün yitirdik"

Mimar Doğan Hasol ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Çok üzgünüm. Şu an hiçbir zaman yapmak istemediğim konuşmalardan birini yapıyorum. Onu sevgili Atatürk’ü yitirdiğimiz gün olan 10 Kasım’da yitirdik. Çok çalışkan bir insandı”

Sevenlerinin konuşmaları ardından Önel’in yakınları taziyeleri kabul etti. Prof. Dr. Hakkı Önel’in cenazesi, yarın Manisa Turgutlu’da öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/12-eylulun-karanlik-yillarinda-bize-isik-oldu_113815.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!