Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

12 İldeki 73 Taşınmaz için Özelleştirme Kararı

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 ildeki 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

yapi.com.tr
12 İldeki 73 Taşınmaz için Özelleştirme Kararı (Fotoğraf: AA)

Mülkiyeti Kamu Maliyesi Hazinesi, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elekktrik İletim Anonim Şirketi’ne (TEİAŞ) ait bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

ANKA’da yer alan habere göre; özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlarla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Cumhurbaşkanı kararına göre, özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlar Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Edirne İstanbul,  İzmir, Kırklareli, Konya, Mersin ve Muğla'da yer alıyor. Özelleştirme kararı kapsamındaki taşınmazların bazıları, İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri, İzmir Çeşme, Muğla'da da Bodrum, Köyceğiz ve Marmaris'te, Antalya Kemer ve Manavgat ve Alanya'da, Ankara Yenimahalle'de  bulunuyor.

Kararla özelleştirme kapsamına alınan taşınmazların, 'satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin hukukuna uygun sair tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilecek. Özelleştirme işlemleri 31.12.2027 tarihine kadar tamamlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/12-ildeki-73-tasinmaz-icin-ozellestirme-karari_201371.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!