Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

130 Tarihi Evi Bir Dilekçe Kurtardı

İstanbul'daki tarihi evlerin yüzü gülmeye başladı. Daha önce Koruma Kurullarından en az bir yılda çıkan restorasyon izinleri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2007 yılında kurulan Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) sayesinde 1 hafta içinde çıkarılıyor.

Yeni Şafak Gazetesi
130 Tarihi Evi Bir Dilekçe Kurtardı

stanbul'daki tarihi evlerin yüzü gülmeye başladı. Daha önce Koruma Kurullarından en az bir yılda çıkan restorasyon izinleri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2007 yılında kurulan Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) sayesinde 1 hafta içinde çıkarılıyor. Kurulalı bir yıl olan KUDEB sayesinde 130 tarihi ev yıkılmaktan kurtuldu. Evlerini restore etmek isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığı gösteren KUDEB çoğunluğu Süleymaniye ve Zeyrek'te olmak üzere İstanbul genelinde bir yılda 130 evin restorasyonuna izin verdi. Koruma Kurullarındaki prosedürler yüzünden senelerce restorasyon izini alamayan vatandaşlar KUDEB'den son derce memnun. Vatandaşlar evlerini tek tek restore ederek şehrin tarihi yüzünü yeniden gün yüzüne çıkarmaya başladılar. Böylece virane halinde senelerce durup sonunda meçhul yangınlarla kül olan tarihi evlerin makus kaderi değişmiş oldu.

Bina sahiplerine danışmanlık

Tarihi yapıların onarılması için gerekli prosedürler konusunda bina sahiplerine danışmanlık hizmeti veren Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü binaların aslına uygun olarak restore edilip edilmediklerini de denetliyor. Tarihi evlerde restorasyon izinlerin geçmiş dönemlerde 1 yıla yakın sürerken, müdürlük gerekli belgeleri tamamlayan bina sahiplerine en geç bir hafta içinde yenileme izni veriyor.

Bir dilekçe ile başvuru izni

Müdürlüğün çalışmaları hakkında muhtarlıklara gönderilen yazıda, oturdukları tarihi binaları restore etmek isteyen vatandaşlara sağlanan kolaylıklardan bahsedildi. Bir yılda 130 tarihi ev sahibinin başvurduğu onarım izinleri en geç bir hafta içinde veriliyor. Onarım yapmak isteyen vatandaşlardan onarım yapmak istedikleri dilekçeyle birlikte Tapu, Kurul kararı (tescil ve grup kararı içeren yazı), onarım yapılacak binaya ait eski ve güncel fotoğraflar isteniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/130-tarihi-evi-bir-dilekce-kurtardi_60458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!