Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

15 Bin Canlı Türü Yok Olabilir

Dünyayı Koruma Örgütü (World Conservation Union), dünyada 15 binden fazla hayvan ve bitki türünün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylüy

NTV-MSNBC
15 Bin Canlı Türü Yok Olabilir

ünyayı Koruma Örgütü (World Conservation Union), dünyada 15 binden fazla hayvan ve bitki türünün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Örgüt, Tayland’da 4 bin delegenin katıldığı ve yokolmakta olan türlerin nasıl korunabileceğinin tartışıldığı konferansta, tehlike altındaki türleri içeren bir liste yayınladı. Bu liste, dünya genelindeki biyolojik çeşitliliği de gözler önüne seriyor.

Buna göre, her sekiz kuş ve her dört memeliden biri, yok olma tehlikesi altında. Son liste, hem suda hem de karada yaşayan hayvanların üçte biri ve nerdeyse kaplumbağalarının yarısının yok olabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca, dünya genelinde on bin uzmanın görüşüne başvurabilen örgüt, tehlike altındaki türlerin sayısının da her geçen gün arttığını belirtiyor.

Örgüt, Avrupa’daki su samurları ve Christmas Adaları’nda bulunan imparator güvercinleri gibi çok az sayıda türün korunması konusunda ilerleme kaydedildiğini söylüyor. Konferans, hükümetlerin, kendi deyimleriyle ‘insanlık için kritik önem taşıyan’ biyolojik çeşitliliğin önemini kavramaları ihtiyacı üzerine yoğunlaşacak. Liste, aslında dünyadaki biyoçeşitliliği kısmen ortaya koyuyor. Dünyadaki tüm türlerin sayısı konusunda tahminler alabildiğine çeşitli: Bazıları 10 milyondan bazıları 100 milyon türden bahsediyor.

Ancak kesin olan şu: Bilimin sınıflandırabildiği canlı sayısı sadece iki milyon.

KAYBOLAN TÜRLER
15,589 türün yok olma tehlikesi altında olduğu biliniyor. Şu anki yok olma oranı doğal olanın 100 ila 1000 katı olabilir. 129 kuş türü yok olmuş durumda, bunların 103’ü 1800’den sonra gerçekleşti. 1996’dan bu yana tehdit altındaki hayvan türü sayısı 5,205’ten 7,266’ya yükseldi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/15-bin-canli-turu-yok-olabilir_20840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!