Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

160 Milyon Dolarlık Dev Sanat Soygunu

İsviçre’nin Zürih kenti yüzyılın en büyük sanat hırsızlıklarından birine evsahipliği yaptı. 19 ve 20’inci yüzyılın en zengin sanat koleksiyonuna sahip olan E.G. Bührle koleksiyonunu sergilendiği müzeye önceki gün kapanma saatinden yarım saat önce giren üç kişi, silahlarıyla güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi.

Vatan gazetesi
160 Milyon Dolarlık Dev Sanat Soygunu

sviçre’nin Zürih kenti yüzyılın en büyük sanat hırsızlıklarından birine evsahipliği yaptı. 19 ve 20’inci yüzyılın en zengin sanat koleksiyonuna sahip olan E.G. Bührle koleksiyonunu sergilendiği müzeye önceki gün kapanma saatinden yarım saat önce giren üç kişi, silahlarıyla güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi. Cezanne, Degas, Van Gogh ve Monet’e ait 164 milyon dolar değerinde 4 tabloyla kayıplara karıştı. Polis, tabloların Pazar günü gündüz gözüyle çalındığını, soyguncuların beyaz bir araçla olay yerinden kaçtıklarını açıkladı.

Sigorta karşılamıyor
Çalınan tabloların iki yıl önce 141 milyon dolara sigortalandığı, ve eserlerin bedelini karşılamaya yetmediği ortaya çıktı. Yetkililer, hırsızların yakalanması için bilgi verene 100 bin dolar ödül vereceğini açıkladı. Birkaç gün önce yine Zürih yakınlarındaki bir sergiden Picasso’nun 4.5 milyon dolarlık iki tablosu çalınmıştı. FBI’a göre her yıl 6 milyar dolarlık sanat soygunu gerçekleşiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/160-milyon-dolarlik-dev-sanat-soygunu_59419.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!