Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

18 Bin Konuta Müteahhit İlgi Duymadı, İş TOKİ'ye Kaldı

Protokol Yolu girişinde, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 18 bin konutluk projeye müteahhitler ilgi göstermeyince, hak sahiplerinin mağdur olmaması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kendisi konut yapmaya karar verdi.

Referans Gazetesi



b>Protokol Yolu girişinde, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 18 bin konutluk projeye müteahhitler ilgi göstermeyince, hak sahiplerinin mağdur olmaması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kendisi konut yapmaya karar verdi.

TOKİ, ilk etapta, bölgeye 710 konut ve bir ilköğretim okulu için 26 Şubat'ta ihaleye çıkıyor.

TOKİ, Esenboğa Yolu'nda kurmayı planladığı 18 bin konutluk “yeni kent” için en son geçen yıl aralıkta ihale açtı. Ancak hasılat paylaşımı yöntemi ile yapılan ihaleye sadece bir firma teklif verdi. Teklifi düşük ve yetersiz bulan TOKİ, ihaleyi iptal etti. TOKİ de bölgede yıkılan gecekondu sahiplerinin mağdur olmaması için kendisi konut yapmaya karar verdi. Konutlarla birlikte, bölgenin yeni bir cazibe merkezi haline getirilmesi için çok sayıda sosyal tesis, gölet, geniş rekreasyon alanları yapılması planlanıyor.

TOKİ Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, "Sanıyorum, müteahhitler piyasadaki sıkıntıdan dolayı ilgi göstermedi. Ankara'da biraz lüks konut fazlası oluştu. Biraz tedirginlik var. TOKİ oraya girince, o bölge de çok tutacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/18-bin-konuta-muteahhit-ilgi-duymadi-is-tokiye-kaldi_50847.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!