Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Deprem Riski Yeni İstanbul...

1800 Okul Proje Kapsamında

İstanbul'da 30 yıl içinde olacağı tahmin edilen depreme hazırlık için yapılan çalışmalar arasında önemli adımlar atılan az sayıdaki projeden biri de İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP).

Cumhuriyet Gazetesi



stanbul'da 30 yıl içinde olacağı tahmin edilen depreme hazırlık için yapılan çalışmalar arasında önemli adımlar atılan az sayıdaki projeden biri de İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP). İstanbul İl Özel İdaresi'nin eşgüdümünde uygulanacak olan proje için Dünya Bankası 310 milyon Avro (400 milyon dolar) krediye geçen aylarda onay verdi.

Projenin ana hedefi, İstanbul'u önümüzdeki 10-15 yıl içinde olası büyük bir depreme karşı daha dayanıklı bir kent haline getirmek. İSMEP, acil durumlara karşı hazırlıklı olma durumlarının iyileştirilmesi, kamu tesisleri için sismik riskin azaltılması, bina kodlarının uygulanması ve proje yönetiminden oluşuyor.

Güçlendirme projeleri
Söz konusu kredi Avro cinsinden değişken marjlı tek para birimi kredisi şeklinde, 17 yıl vadeli ve 4 yıllık bir ödemesiz dönemi içerecek Dünya Bankası Özel Yatırım Kredisi şeklinde olacak. Bu kredi, kamu binalarının güçlendirilmesi, acil bilgi sisteminin kurulması, mücadele kapasitesinin arttırılması ve halkın bilinçlendirilmesine yönelik proje için harcanacak. Bugüne kadar kent genelinde 2 bin 400'e yakın kamu binası üzerinde çalışma yapıldı. Bunların birçoğunun güçlendirme projeleri hazırlandı. 1800 okul da proje kapsamına alındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/1800-okul-proje-kapsaminda_47707.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!