Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

19 Mayıs Yenileniyor

Başkent sporunun merkezi niteliğindeki 19 Mayıs tesisleri 77 yıl sonra yenileniyor. Alandaki eskiyen binalar yıkılacak yerine yenileri yapılacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, tesislerdeki federasyonların küçük binalarının yıkılacağını, branşlara ayrılmış salonların birleştirilerek alan kazanılacağını söyledi. Akgül, “Futbol

Cumhuriyet Ankara
19 Mayıs Yenileniyor

Başkent sporunun merkezi niteliğindeki 19 Mayıs tesisleri 77 yıl sonra yenileniyor. Alandaki eskiyen binalar yıkılacak yerine yenileri yapılacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, tesislerdeki federasyonların küçük binalarının yıkılacağını, branşlara ayrılmış salonların birleştirilerek alan kazanılacağını söyledi. Akgül, “Futbol maçlarının oynandığı stat ise genişletilip 35 - 50 bin kişi kapasiteli saha yapılacak” dedi.

FIFA, 2013 yılındaki 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın Türkiye’de yapılmasına karar verdi. Toplam 24 ülkenin katılımıyla yapılacak Dünya Kupası’nın GSGM ve Anakent Belediyesi’nce başkente alınması önerilirken, öncesinde zaten yenilenmesi planlanan 19 Mayıs Spor Tesisleri baştan düzenlenecek. Spor tesislerinin içerisinde bulunan başta güreş, atletizm, cimnastik branşlarındaki spor salonları ve yüzme havuzu yıkılacak. Spor kompleksinin içerisindeki tenis ve eskrim sahaları da yenilenecek. Tesisin yenilenmesiyle ilgili çalışmalara ise bu sezonun sona ermesiyle birlikte başlanması bekleniyor. Tesisin yenilenmesiyle ilgili Cumhuriyet Ankara’ya açıklama yapan Yusun Akgül, şunları söyledi:

“2013 yılındaki 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nı Ankara’ya almaya çalışıyoruz. Bizim çalışmalarımız sürüyor ama sonucu belirleyecek olan Türkiye Futbol Federasyonu ile Anakent Belediyesi. Bunların yanında 19 Mayıs Spor Kompleksi’ni yenileme hazırlıklarımızı da tamamladık. Stadın yeniden yapılması ile ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’dan da onay alındı. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bunun yanında Türkiye Milli Komitesi’nden de konuyla ilgili onay almamız gerekiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığındaki Milli Komite’nin toplanması biraz zaman alıyor ama oradan çıkacak kararın hemen ardından ihaleye çıkılacak. Sonrasında da biz çalışmalara başlayacağız. Kompleksin içerisindeki federasyonların küçük binaları yeniden yapılacak. Futbol maçlarının oynandığı saha genişletilecek ve tribün kapasitesi 35-50 bin kişiye çıkartılacak. Bu tesisin yapımında bilindiği gibi para sıkıntımız yok. Maliye Bakanlığı’nca her isteğimiz yerine getiriliyor. Ayrıca elimizde Spor Toto Teşkilatı kaynağı da var.”

Stadyumun geçmişi

Mimar Paolo Vietti’nin projesi, mimari bir yarışmanın sonucunda, Türkiye’de tasarladığı bir dizi spor kompleksinin ilki olma özelliğini taşıyor. Yapımına 1936 yılında başlanan tesisler, kapsamı nedeniyle Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Tesisler aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti için tarihsel açıdan sembolik önem de taşıyor. Yapı ayrıca sosyo-kültürel ve fonksiyonel açılardan da ayrı bir yere sahip. Tesislerde, kapalı ve açık tribün, soyunma odaları, Naili Moran Atletizm Stadyumu, futbol, rugby, basketbol gibi takım sporları için antreman sahaları, tenis kortları, cimnastik salonu, 33 ve 60 metre uzunluğunda iki havuz, sporcu ve kulüp binaları, ilk yardım ünitesi, ve seyirciler için düzenlenmiş açık alanlar bulunuyor.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/19-mayis-yenileniyor_86468.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!