Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

20 Meslek Örgütünden Hükümetin Hedef Aldığı EMO'ya Destek

Elektrik dağıtım özelleştirmelerini yargıya taşıyacağını açıklayınca hükümet ve medyanın hedef aldığı Elektrik Mühendisleri Odası'na TMMOB'ye bağlı örgütlerden destek geldi. "Tahammülsüzlük, iktidarın ve sermaye çevrelerinin rant temelli çıkarlarından kaynaklanmaktadır."

bianet.org
20 Meslek Örgütünden Hükümetin Hedef Aldığı EMO'ya Destek

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı 20 oda yönetimi ortak bir açıklamayla hükümet ve medyanın lektrik özelleştirmelerini yargıya taşıyacağı için hedef aldığı Elektrik Mühendisleri Odası'na (EMO) destek verdi.

EMO, İzmir bölgesi ve İstanbul Avrupa yakası elektrik dağıtım ihalelerini "kamu yararı bulunmadığı" gerekçesiyle idari yargıya götüreceğini açıklamıştı. İki ihalede yaklaşık 5 milyar dolar (7,5 milyar TL) bedel açıklanmış; oda bu rakamın elektrik fiyatlarının artmasına neden olacağını söylemişti.

Sabah gazetesi durumu "oda terörü" diyerek manşetine taşımış, hükümet yetkilileri de odayı hedef almıştı. 20 oda, yapılan yazılı açıklamada bu "saldırgan tutumu kınadı".

 
"Anayasa değişikliği paketindeki 125. madde değişikliği yoluyla özelleştirme uygulamaları ve daha birçok uygulamayı hukuksal denetimin dışına çıkarmaya çalışarak talancı neo liberal politikaları bir üst aşamaya taşıma çabasında olan AKP Hükümetinin en büyük marifeti, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk rekorları kırmak ve özelleştirme şampiyonluğu yapmaktır. Miting meydanlarında Danıştay'ı yuhalatan zihniyet ile EMO'nun hukuki yollara başvurmasına karşı gösterilen tahammülsüzlük, iktidarın ve sermaye çevrelerinin rant temelli çıkarlarından kaynaklanmaktadır."

Açıklamaya imza atan odalar şöyle:

Çevre Mühendisleri Odası, Fizik Mühendisleri Odası, Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, İçmimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Metalurji Mühendisleri Odası, Meteoroloji Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Petrol Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Tekstil Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası.

http://www.yapi.com.tr/haberler/20-meslek-orgutunden-hukumetin-hedef-aldigi-emoya-destek_82016.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!