Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

200 Milyon Dolarlık Kayak Pistli AVM

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul’da, Avcılar’dan Beylikdüzü’ne giderken E5 üzerinde, Haramidere mevkiinde inşa edilen Deepo alışveriş merkezinin 200 milyon dolara malolacağını söyledi. İçinde 3 milyon dolara malolacak bir kayak pistinin de yer alacağı alışveriş merkezinde kaba inşaatın yüzde 70’inin

Milliyet Gazetesi
200 Milyon Dolarlık Kayak Pistli AVM

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul’da, Avcılar’dan Beylikdüzü’ne giderken E5 üzerinde, Haramidere mevkiinde inşa edilen Deepo alışveriş merkezinin 200 milyon dolara malolacağını söyledi. İçinde 3 milyon dolara malolacak bir kayak pistinin de yer alacağı alışveriş merkezinde kaba inşaatın yüzde 70’inin tamamlandığını belirten Torun, açılışın 2010 Mayıs’ta yapılacağını kaydetti. 87 bin metrekare kiralanabilir alanlı Deepo İstanbul adlı alışveriş merkezinde 180 mağaza faaliyet gösterecek.

Perakende sektöründeki rekabetin artık alışveriş merkezlerine kaydığını dile getiren Torun şöyle dedi:

“Deepo, kar parkı, spor kompleksi, Babil bahçelerini andıran Garden Center’ı ile alışveriş merkezi sektöründe ‘milat’ olacak. Her biri 3 bin 500 metrekare alana sahip tematik eğlence merkezi, Marmara denizi manzaralı, açık ve kapalı yüzme havuzunun bulunduğu spor, spa ve görsel sanatlar merkezleri insanlara farklı yaşam alanları sunacak.”

Torun, dört mevsim kış sporlarının yapılacağı 3 bin metrekare alana sahip ‘snow park’ın inşaatına 3 milyon dolar, spor ekipmanları da eklendiğinde 5-6 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etti. Alışveriş merkezinde yer alacak sinema salonlarının 2’sinde 3 boyutlu film gösterimi yapılabilen toplam 12 adet salon olacağını dile getiren Torun, Deepo’da seyir terasları, ünlüler caddesi, bowling salonu ve botanik ürünlerinin satıldığı ‘garden center’ adlı bölümün yer alacağını kaydetti.

Sektörün hibridi olacak

Torun, Deepo ile alışveriş merkezi sektöründe ‘Hibrit AVM’ kavramının oluşacağını dile getirerek, bu kavramın, Deepo’nun hem outlet hem de sezon ürünlerin satılacağı, aynı zamanda da cabrio teknolojisiyle açılıp kapanabilen tavana sahip bir alışveriş merkezi olmasından dolayı kullanıldığını söyledi.
Torun, Torunlar GYO’nun projelerine ilişkin de şu bilgileri verdi:

“2012 sonuna kadar 1 milyar dolarlık yatırım yaparak portföy değerimizi 2.2 milyar dolara çıkaracağız. Portföy büyüklüğümüzü 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alana, 520 bin metrekare kiralanabilir alana ve 87 bin metrekare satılabilir alana yükseltmeyi hedefliyoruz. Üç yıl içinde Torunlar GYO’nun yüzde 49’unu yasal zorunluluk olarak halka arz edeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/200-milyon-dolarlik-kayak-pistli-avm_71606.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!