Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Ankara-İzmir Arasına Yeni...

2006' da 3 Saat

Bakanlar Kurulu, Ankara-İstanbul (Haydarpaşa) mevcut demiryolu rehabilitasyon projesi için çeşitli uluslararası finans kuruluşlarından sağlanan top

Milliyet



b>Bakanlar Kurulu, Ankara-İstanbul (Haydarpaşa) mevcut demiryolu rehabilitasyon projesi için çeşitli uluslararası finans kuruluşlarından sağlanan toplam 437 milyon Euro'luk İspanyol kredisini onayladı.
Edinilen bilgiye göre, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ele alınan Ankara-İstanbul mevcut demiryolu rehabilitasyonu kapsamındaki Ankara-Eskişehir (İnönü) birinci etabın yapımına yönelik inşaat çalışmalarına da bu ay içinde başlanması bekleniyor.
Türkiye'nin en önemli güzergahları arasında yeralan Ankara-İstanbul arasındaki mevcut demiryolunun projesi 206 kilometrelik birinci etabın yapım çalışmalarının 30 ayda tamamlanması öngörülüyor. Programa göre mevcut demiryolunun modernizasyonu 2006 yılının Nisan ayında tamamlanmış olacak.
Ankara-Eskişehir kesiminin tamamlanmasıyla mevcut yol uzunluğunda 15 kilometrelik bir kısalma olacak. Söz konusu modernizasyon projesi ile birlikte Ankara-İstanbul arasındaki ulaşım süresi 3 saat 10 dakikaya indireceği gibi Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresi de yaklaşık 1.5 saat kısalacak. Ankara-İstanbul arasında halen günde ortalama 4 bin yolcu taşınırken, proje tamamlandığında günde 25 bin yolcu taşıma kapasitesine ulaşılmış olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2006-da-3-saat_6886.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!