Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2007 Kurtköy'e Yaradı Arsa Fiyatları 4 Kat Arttı

Konut arzındaki artışın arsa talebine olan etkisi fiyatları artırırken, en yüksek artış Kurtköy'de gerçekleşti. Uzmanlar, 2008 yılında ise büyük fiyat artışları olmayacağı görüşünde birleşiyor.

Sabah Emlak/Ebru Erdoğan



ürkiye'de büyüyen inşaat sektörüne paralel olarak artan arsa talebi, fiyatları da patlattı. Sabiha Gökçen Havalimanı, Formula 1 pisti, Viaport outlet center alanının bulunduğu Kurtköy'e önümüzdeki dönemde otel ve kongre merkezi de yapılması planlanıyor. Son yılların en hızlı gelişen bölgelerinden olan Kurtköy'de, Turyap'ın verilerine göre, 2005'te metrekaresi 40-80 dolar arasında değişen fiyatlar, 2006'da 50-100 dolar, 2007'de ise 250-300 dolara yükseldi. Bu haliyle en düşük ve en pahalı arsa fiyatları değişiminin yüzde 250-400 olduğu Kurtköy ile birlikte Tuzla ve Orhanlı'daki arsa fiyatlarında büyük artış gözlendi. Çelen Kurumsal Değerleme ve Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Çelen, "İmar planlarının çıktığı bölgelere, inşaat firmaları tarafından hızlı bir giriş yapılıyor ve buna bağlı olarak buralardaki arsa fiyatları yükseliyor" dedi. 2008 yılı için arsa fiyatlarında ciddi bir artış öngörmediklerini dile getiren Çelen, bunun nedenini ise şöyle açıkladı: "Çok büyük arazi alımı yapan yabancılar, subprime mortgage piyasalarındaki kriz nedeniyle ciddi hasar gördüler. Bu nedenle büyük fiyat artışları beklemiyoruz."

Ticaride Maltepe-Kartal öne geçti

Turyap'ın verilerine göre ofis ve alışveriş merkezlerinin yapıldığı ticari imarlı arsalarda en hızlı fiyat artışı ise yüzde 180 ile Kartal- Maltepe bölgesi oldu. 2005 yılında metrekaresi 200-300 dolardan alıcı bulan Maltepe ve Kartal arsalarında fiyatlar 2006'da 250-500 dolara, 2007'de ise 700 dolar ve üstüne çıktı. Esentepe, Levent ve Maslak en yüksek fiyat kategorisinde birinciliği korurken, bölgede bir önceki yıla göre artış oranı yüzde 100 oldu. Sanayi ve depolama imarlı arsa fiyatlarında Kıraç ve Beylikdüzü'nde yüzde 150'lere varan artış gözlenirken, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde fiyatlar bir önceki yıla göre yüzde 14 ila yüzde 17 arasında düşüş gösterdi. 2005 yılında metrekaresi 200-300 dolardan satılan sanayi imarlı arsaların fiyatları, 2006'da 350-600 dolar civarında seyrederken, 2007'de düşerek 300-500 dolar seviyesine indi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa, arsa fiyatlarında düşüş beklemediklerini kaydederek, "Fiyatlarda çok büyük artış da beklemiyoruz. Zira, 2007 içinde de bir artış tespit edemedik. Sanayi bölgesi ilan edilen alanlar, değerli hale geliyor. Son dönemde Hadımköy'den Kınalı'ya kadar olan alanda, sanayi bölgesi oluşturulmaya başladı. Bu nedenle oralardaki arsa fiyatlarında yükselme göreceğiz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2007-kurtkoye-yaradi-arsa-fiyatlari-4-kat-artti_58313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!