Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2010'da Çile Bitecek

İzmir-İstanbul karayolu üzerindeki Manisa çevre yolu düzenlenmesinde engeller kalktı, 2010 yılında trafik büyük ölçüde rahatlayacak. İzmir-Manisa arasındaki rampaları ortadan kaldıracak Sabuncubeli Tüneli için de çalışmaların önümüzdeki yıl başlatılacağı müjdesini veren Manisa Valisi Celalettin Güvenç, işadamlarının desteğinin alınmasıyla

Yeni Asır Gazetesi
2010'da Çile Bitecek

İzmir-İstanbul karayolu üzerindeki Manisa çevre yolu düzenlenmesinde engeller kalktı, 2010 yılında trafik büyük ölçüde rahatlayacak. İzmir-Manisa arasındaki rampaları ortadan kaldıracak Sabuncubeli Tüneli için de çalışmaların önümüzdeki yıl başlatılacağı müjdesini veren Manisa Valisi Celalettin Güvenç, işadamlarının desteğinin alınmasıyla çalışmaların hız kazandığını söyledi.

Vali Güvenç ile birlikte çevre yolunda incelemelerde bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Manisa trafiğini rahatlatacak çalışmalarda en kısa zamanda hedefe ulaşmayı amaçladıklarını ve umut verici gelişmeler olduğunu kaydetti. Altun, "Projenin hızlanmasında Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi büyük destek sağladı. Bu destek sayesinde çevre yolu çalışmaları hız kazanacak. Manisa, İzmir'e daha yüksek standartlı bir yolla bağlanacak. Ayrıca Sabuncubeli mevkiinde açılacak bin 200 metrelik tünelle daha yüksek standartlı bir yolla İzmir'e ulaşım sağlanacak" dedi.

Güzergah hazır

Çevre yolundaki kamulaştırmadan kaynaklanan sorunların büyük bir çoğunluğunun bittiğini açıklayan Altun, Vali Celalettin Güvenç'in çok ciddi katkılar sağladığını ifade etti. İzmir-İstanbul yol güzergahının çalışmalara hazır olduğunu yoğun çalışmayla Gediz Köprüsüne bağlamayı düşündüklerini anlatan Erol Altun, şöyle konuştu: "Çevre yolu planladığımız gibi 2010 yılında bittiğinde İzmir'den gelecek araçlar Manisa'da kent içine uğramadan bölünmüş Turgutlu yolu ile Ankara yoluna çıkacak. Ankara yolu üzerinde çeşitli çalışmalarımız devam ediyor. Salihli'den Alaşehir istikametine 22 kilometrelik kesimde bölünmüş yol çalışmaları başladı. Manisa çevre yolunda çalışmalar bittiği zaman Manisa şehir içi trafiği rahatlamış olacak. Ayrıca, Manisa ana arterler noktasında hem bölünmüş hem de yüksek standartta yollara ulaşmış olacak."

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de, bütün yolların ihale ve projelerinin yapıldığını, kaynakların sağlandığını belirterek, son olarak eksiklikleri görüp 2010 yılı için gerekenleri yapacaklarını söyledi. Manisa OSB'nin altından geçerek Menemen uzantılı olarak bağlanacak 6 kilometrelik çevre yolunun yapımına OSB yönetiminin 10 milyon liraya yakın bir destek vereceğini belirten Güvenç, "OSB yönetiminin yolun yapımı konusunda maddi destek vereceğini Ulaştırma Bakanlığı'na anlattım. Bakanlık da, Manisa-İzmir karayolu üzerine yapılacak olan Sabuncubeli tünelini 2010 yılı yatırım programının önüne alarak OSB'nin bu jestine karşılık verdi. Yapılan bu işbirliğinden son derece mutluyum. Çevre yolu trafiğini kent dışına çıkardığımızda Mimar Sinan Bulvarı da rahatlayacak, kaza oranı asgariye inecek" dedi.

Övgüde bulundu

Vali Güvenç, OSB yönetiminin desteğinin Manisa adına çok değerli bir katkı olduğunu anlatarak şöyle devam etti: "OSB kentin sorunları ile yakından ilgileniyor ve sosyal sorumluluğunu yerine getiriyor. Manisa olarak çok güçlü bir sanayimiz ve sanayici grubumuz var. Onların bu kente verdiği ve vereceği çok şeyler olduğuna inanıyorum. Biz kentin yönetici ve idarecileri olarak onlardan yatırım ve ilgi bekliyoruz. Bugün yılda 6 milyar dolar ihracatı, asgari 25 bin çalışanı ile dünya ile rekabet eden Manisa Organize Sanayi Bölgesinin her daim yanındayız."

Vali Celalettin Güvenç'in çevre oylu incelemesine Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, Karayolları 23. Şube Şefi Mustafa Kartal, Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü Yol Yapım Başmühendisi Şefik Solmaz ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2010da-cile-bitecek_74738.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!